Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 4/2022

Kup teraz

Spis treści

2.Biogazownia - nadzieja dla branży rolno-spożywczej

Anna Smurzyńska-Łukasik

6.Co skrywa jajo? - ocena jakości [PIŚMIENNICTWO]

Katarzyna Wiśniewska, Beata Woźny, Katarzyna Perz, Marcin Hejdysz

12.Czy owady mogą być przydatne w żywieniu drobiu? Cz. II

Adam Mirowski

16.Więcej niż żywienie – nowe spojrzenie na współpracę z hodowcami drobiu [CAŁY ARTYKUŁ]

18.Zakażenia metapneumowirusowe - TRT/SHS: szczepić czy nie szczepić?

Wojciech Hodorowicz

24.Systemy ważenia drobiu

Przemysław Marek

28.Wsparcie mitochondrialne u drobiu [PIŚMIENNICTWO]

Aleksandra Dunisławska

31.Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. VI

Wojciech Kozdruń

34.Najnowszy raport DSM Mycotoxin Survey [CAŁY ARTYKUŁ]

36.Monitoring warunków środowiskowych w czasie inkubacji jaj wylęgowych kurzych [PIŚMIENNICTWO]

Agata Ocińska, Jakub Biesek

42.AQUACUS+ licznik-dozownik do zarządzania spożyciem wody i paszy w chowie drobiu [CAŁY ARTYKUŁ]

Andrzej Zagórski

45.Klatki, ściółka, wolne wybiegi… Jajczarska UE

Andrzej Konarkowski

50.Odpowiedni mikroklimat w indyczniku to połowa sukcesu

Henryka Grażyna Korytkowska

55.Allicyna w żywieniu drobiu [PIŚMIENNICTWO]

Agata Dankowiakowska

58.Kwas hydroksyoctowy – innowacyjne rozwiązanie problemu Salmonella w zakładach wylęgu drobiu [CAŁY ARTYKUŁ]

Anna Sobieszczańska

60.Serwatka i bioaktywne peptydy

Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz

63.Pierwsza Linia Obrony (First Line of DefenseTM) od Zinpro to prawdziwa rewolucja w zakresie wydajności, produkcji, dobrostanu drobiu oraz bezpieczeństwa żywności [CAŁY ARTYKUŁ]

64.Odpowiedzialność na zasadzie ryzyka

Patrycja Amrozińska-Kasiak

67.By przepiórkom żyło się lepiej - badania nad wzbogaceniem środowiska dla przepiórek japońskich [PIŚMIENNICTWO]

Anastasiya Ramankevich, Kinga Rokicka, Karolina Wengerska, Kamil Drabik

72.Pozwy frankowe, cz. I

Renata Karbowska-Kuźma

76.Wielkanocne, jajeczne obyczaje i zwyczaje…

Lidia Lewko

79.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE

Elżbieta Anders

80.Viva a hodowla indyków (drobiu) w Polsce

Marian Biegański

82.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

Andrzej Konarkowski

85.Raport: produkcja mięsa drobiowego w europejskim obszarze celnym...

Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma