Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 4/2022
Spis treści
2.Biogazownia - nadzieja dla branży rolno-spożywczej
Anna Smurzyńska-Łukasik
6.Co skrywa jajo? - ocena jakości [PIŚMIENNICTWO]
Katarzyna Wiśniewska, Beata Woźny, Katarzyna Perz, Marcin Hejdysz
12.Czy owady mogą być przydatne w żywieniu drobiu? Cz. II
Adam Mirowski
16.Więcej niż żywienie – nowe spojrzenie na współpracę z hodowcami drobiu [CAŁY ARTYKUŁ]
18.Zakażenia metapneumowirusowe - TRT/SHS: szczepić czy nie szczepić?
Wojciech Hodorowicz
24.Systemy ważenia drobiu
Przemysław Marek
28.Wsparcie mitochondrialne u drobiu [PIŚMIENNICTWO]
Aleksandra Dunisławska
31.Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. VI
Wojciech Kozdruń
34.Najnowszy raport DSM Mycotoxin Survey [CAŁY ARTYKUŁ]
36.Monitoring warunków środowiskowych w czasie inkubacji jaj wylęgowych kurzych [PIŚMIENNICTWO]
Agata Ocińska, Jakub Biesek
42.AQUACUS+ licznik-dozownik do zarządzania spożyciem wody i paszy w chowie drobiu [CAŁY ARTYKUŁ]
Andrzej Zagórski
45.Klatki, ściółka, wolne wybiegi… Jajczarska UE
Andrzej Konarkowski
50.Odpowiedni mikroklimat w indyczniku to połowa sukcesu
Henryka Grażyna Korytkowska
55.Allicyna w żywieniu drobiu [PIŚMIENNICTWO]
Agata Dankowiakowska
58.Kwas hydroksyoctowy – innowacyjne rozwiązanie problemu Salmonella w zakładach wylęgu drobiu [CAŁY ARTYKUŁ]
Anna Sobieszczańska
60.Serwatka i bioaktywne peptydy
Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz
63.Pierwsza Linia Obrony (First Line of DefenseTM) od Zinpro to prawdziwa rewolucja w zakresie wydajności, produkcji, dobrostanu drobiu oraz bezpieczeństwa żywności [CAŁY ARTYKUŁ]
64.Odpowiedzialność na zasadzie ryzyka
Patrycja Amrozińska-Kasiak
67.By przepiórkom żyło się lepiej - badania nad wzbogaceniem środowiska dla przepiórek japońskich [PIŚMIENNICTWO]
Anastasiya Ramankevich, Kinga Rokicka, Karolina Wengerska, Kamil Drabik
72.Pozwy frankowe, cz. I
Renata Karbowska-Kuźma
76.Wielkanocne, jajeczne obyczaje i zwyczaje…
Lidia Lewko
79.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE
Elżbieta Anders
80.Viva a hodowla indyków (drobiu) w Polsce
Marian Biegański
82.Drobiarstwo w Polsce i na świecie
Andrzej Konarkowski
85.Raport: produkcja mięsa drobiowego w europejskim obszarze celnym...
Katarzyna Gawrońska