Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 10/2023

Kup teraz

Spis treści

2.Rola witaminy C (kwas askorbinowy) w produkcji jaj i mięsa drobiowego

Sebastian Nowaczewski

8.Żywienie a choroby układu kostnego u drobiu, cz. I

Adam Mirowski

12.Zastosowanie żywych larw owadów w żywieniu drobiu

Piotr Szymkowiak, Marcelina Chudyk, Małgorzata Badura, Julia Kaczmarek,

Bartosz Kierończyk, Damian Józefiak

16.Terapie fagowe w leczeniu drobiu i przemyśle drobiarskim, cz. I (PIŚMIENNICTWO)

Bożena Króliczewska, Jarosław Króliczewski

20.Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach – kompendium dla efektywnej produkcji drobiu (PIŚMIENNICTWO)

Jakub Biesek, Iwona Zaremba

24.Maślan wapnia w diecie drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

27.ITB prezentuje nową AIR2-DS ze skróconymi łopatkami do odzysku ciepła w klimacie umiarkowanym (CAŁY ARTYKUŁ)

28.Wydajna termoizolacja kurnika: czym różni się pianka PUR od PIR?

Przemysław Marek

32.Czy krajowi producenci brojlerów kurzych skutecznie realizują praktyki bioasekuracyjne?

Artur Żbikowski, Karol Pawłowski, Krzysztof Adamczyk, Joanna Turniak,

Sophie Le Bouquin, Rozenn Souillard, Virginie Allain, Piotr Szeleszczuk

36.Dochodzenie roszczeń w branży drobiarskiej

Renata Karbowska-Kuźma

40.Inwazja Histomonas meleagridis u drobiu - perspektywy zwalczania choroby, cz. I (PIŚMIENNICTWO)

Agnieszka Marek, Łukasz Sebastian Jarosz, Magdalena Sulikowska, Dagmara Stępień-Pyśniak

43.Higiena systemów pojenia

Tadeusz Barowicz

46.Zmiany zawartości kwasu mlekowego i masłowego w jajach podczas ich przechowywania (PIŚMIENNICTWO)

Mirosław Michalski

50.Zagadnienia związane z zakażeniami astrowirusami u drobiu wodnego, cz. II

Wojciech Kozdruń

53.Przegląd zaleceń żywieniowych dotyczących argininy dla brojlerów (CAŁY ARTYKUŁ)

Ivan Camilo Ospina Rojas

58.Choroby drobiu przebiegające ze zmianami patologicznymi w narządzie wzroku, cz. IV

Karolina Piekarska, Natalia Styś-Fijoł, Agnieszka Stolarek

62.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach

prawnych UE

Elżbieta Anders

64.Rynek Rolny – analizy, tendencje, oceny

68.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

Andrzej Konarkowski

70.Informacje rynkowe

73.Klatkowy chów kur pozostanie w Polsce dominującym!

Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma