Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2022

Kup teraz

Spis treści

2.    „Luteinowe jaja” w profilaktyce żywieniowej zwyrodnienia plamki żółtej oka

        D. Szczerbińska, D. Majewska, M. Bucław

8.    Charakterystyka jajowodu ptaków, cz. III [PIŚMIENNICTWO]

        A. Hrabia

12.  Jakie znaczenie ma suplementacja aminokwasów w żywieniu drobiu? Cz. III

        A. Mirowski

16.  Priming jelitowych genów cytoprotekcyjnych i pojemności antyoksydacyjnej poprzez fitogeniczne dodatki do paszy brojlerów [CAŁY ARTYKUŁ]

        K. C. Mountzouris, V. V. Paraskeuas, K. Fegeros

20.  Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. IV

        W. Kozdruń

24.  Nowe trendy w rolnictwie

        A. Smurzyńska-Łukasik

28.  Zawartość lizozymu w jajach rodzimych ras/rodów kur cz. II

        J. Krawczyk, L. Lewko, J. Calik

32.  Mikotoksyny jako biomarker żywieniowych zaburzeń oksydacyjnych ptaków, cz. I

        M. Gajęcka, M. Gajęcki

36.  Technologie zwiększające poziom bioasekuracji w budynkach inwentarskich

        P. Marek

40.  Produkcja mięsa kaczego a mikrobiota jelitowa [PIŚMIENNICTWO]

        A. Bełdowska, J. Biesek

44.  Realizacja strategii Europejskiego Zielonego Ładu przez branżę drobiarską [PIŚMIENNICTWO]

        M. Muradin, J. K. Banach

49.  Co kryje jajo? [PIŚMIENNICTWO]

        A. Dankowiakowska

52.  Enzymy a strawność aminokwasów w mieszankach zawierających śrutę rzepakową

        F. Brzóska

56.  Krajowy Rejestr Zadłużonych, Portal Rejestrów Sądowych - ułatwienia dla przedsiębiorców, które warto znać

        R. Karbowska-Kuźma

60.  Jajo indycze

        H. G. Korytkowska

62.  Z certyfikatem przez Europę Välkommen till Sverige

        J. Urban, P. Ciborowska, M. Michalczuk

65.  Rynek Drobiu stan i perspektywy

70.  Drobiarstwo w Polsce i na świecie

        A. Konarkowski

72.  Raport: Ukraina zredukowała dostawy jaj i przetworów na rynek unijny

K. Gawrońska

Kup teraz

Bieżący numer