Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 5/2021





... czytaj więcej, kupując numer on - line >>>

Spis treści

2.   Wyniki sztucznych lęgów bażanta złocistego

      Kamil Kustra, Marcin W. Lis

6.   Jak minimalizować stopień infekcji Campylobacter spp. na etapie produkcji pierwotnej, cz. I

      Marcin Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Andrzej Koncicki

12. W jakim celu dodaje się enzymy do pasz dla drobiu? Cz. I

      Adam Mirowski

16. Czy zawsze kurnik musi być maksymalnie obsadzony?

      Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk

19. Porównanie L-Argininy z kwasem guanidynooctowym (GAA) – wpływ na występowanie miopatii

      Behnam Saremi

24. Inteligentne rozwiązania technologiczne w przemysłowej produkcji jaj

      Przemysław Marek

27. Mikrobiom przewodu pokarmowego u drobiu

      Aleksandra Bełdowska, Aleksandra Dunisławska, Maria Siwek

31. Choroba Mareka, cz. VI

      Wojciech Kozdruń

35. Patogenne E. coli i Salmonella spp. w Europie: jak GalliPro® Fit może je powstrzymać?

      Jean-Christophe Bodin, Katarzyna Walczyk

38. Białko zwierzęce w żywieniu drobiu

      Henryka Grażyna Korytkowska

42. Kontrola jakości pasz dla drobiu

      Franciszek Brzóska

46. Koło ratunkowe dla świeżego mięsa drobiowego w czasach COVID-19, cz. III

      Katarzyna Jankowska

50. Mikroelementy a bezpieczeństwo żywności i kulawizny u ptaków

      Dr Paco Fernández Lopez-Brea

52. Roszczenia z umów frankowych

      Patrycja Amrozińska-Kasiak

56. Pasze wysokobiałkowe dla drobiu

      Bogdan Śliwiński, Tadeusz Barowicz

60. Chemiczne metody zwalczania much w kurnikach

      Stanisław Ignatowicz

66. Spółka jak kameleon czyli przekształcenie w służbie prowadzonej działalności rolniczej

      Renata Karbowska-Kuźma

70. Z certyfikatem przez Europę Willkommen in Deutschland, cz. I

      Jakub Urban, Ines Belkhodja, Monika Michalczuk

75. Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE

      Elżbieta Anders

77. Drobiarstwo w Polsce i na świecie

      Andrzej Konarkowski

80. Jednodniowe kogutki kolejnym problemem dla polskiego drobiarstwa

Katarzyna Gawrońska

Bieżący numer