Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 7/2023

Kup teraz

Spis treści

2.  Pasze objętościowe w żywieniu drobiu wodnego (PIŚMIENNICTWO)

      Jakub Biesek, Iwona Zaremba

6.  Dodatek amylazy w żywieniu drobiu

      Katarzyna Perz, Marcin Hejdysz

10. Kształtowanie się otłuszczenia gęsi, cz. III

      Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Rafał Zwierzyński

13. Błędy podczas projektowania, montażu i eksploatacji instalacji fotowoltaicznych, cz. II

      Przemysław Marek

16. Stres cieplny – wpływ na kondycję jelit drobiu (PIŚMIENNICTWO)

      Agata Dankowiakowska

20. Selen w żywieniu drobiu, cz. III

      Krzysztof Lipiński

26. Choroby drobiu przebiegające ze zmianami patologicznymi w narządzie wzroku, cz. I

      Karolina Piekarska, Natalia Styś-Fijoł, Agnieszka Stolarek

30. Dezynfekcja w chowie drobiu

      Henryka Grażyna Korytkowska

34. Żyto w żywieniu drobiu

      Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz

38. Co wpływa na otłuszczenie kurcząt? Cz. I

      Adam Mirowski

41. Serwis C.H.I.C.K Program (CAŁY ARTYKUŁ)

      Bogusław Konopko, WeronikaSkrypoczko, Tomasz Kwiatkowski

44. „Jedno zdrowie” w produkcji drobiarskiej, cz. II (PIŚMIENNICTWO)

      Magdalena Gajęcka, Maciej T. Gajęcki

48. Ochrona ptaków dziko żyjących i ich siedlisk na przykładzie sokoła wędrownego, cz. I

      Wiktoria Kościów, Paulina Woźniak, Monika Łukasiewicz-Mierzejewska

52. Jak zminimalizować ryzyko procesów sądowych w branży drobiarskiej?

      Renata Karbowska-Kuźma

56. XXVI Sympozjum Drobiarskie (CAŁY ARTYKUŁ)

61. Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE

      Elżbieta Anders

63. Rynek Rolny – analizy, tendencje, oceny

65. Informacje rynkowe

67. Drobiarstwo w Polsce i na świecie

      Andrzej Konarkowski

69. Raport KIPDiP: Preferencje „systemowe” największych producentów jaj

w Unii Europejskiej

Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma