Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 7/2023
Spis treści
2. Pasze objętościowe w żywieniu drobiu wodnego (PIŚMIENNICTWO)
Jakub Biesek, Iwona Zaremba
6. Dodatek amylazy w żywieniu drobiu
Katarzyna Perz, Marcin Hejdysz
10. Kształtowanie się otłuszczenia gęsi, cz. III
Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Rafał Zwierzyński
13. Błędy podczas projektowania, montażu i eksploatacji instalacji fotowoltaicznych, cz. II
Przemysław Marek
16. Stres cieplny – wpływ na kondycję jelit drobiu (PIŚMIENNICTWO)
Agata Dankowiakowska
20. Selen w żywieniu drobiu, cz. III
Krzysztof Lipiński
26. Choroby drobiu przebiegające ze zmianami patologicznymi w narządzie wzroku, cz. I
Karolina Piekarska, Natalia Styś-Fijoł, Agnieszka Stolarek
30. Dezynfekcja w chowie drobiu
Henryka Grażyna Korytkowska
34. Żyto w żywieniu drobiu
Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz
38. Co wpływa na otłuszczenie kurcząt? Cz. I
Adam Mirowski
41. Serwis C.H.I.C.K Program (CAŁY ARTYKUŁ)
Bogusław Konopko, WeronikaSkrypoczko, Tomasz Kwiatkowski
44. „Jedno zdrowie” w produkcji drobiarskiej, cz. II (PIŚMIENNICTWO)
Magdalena Gajęcka, Maciej T. Gajęcki
48. Ochrona ptaków dziko żyjących i ich siedlisk na przykładzie sokoła wędrownego, cz. I
Wiktoria Kościów, Paulina Woźniak, Monika Łukasiewicz-Mierzejewska
52. Jak zminimalizować ryzyko procesów sądowych w branży drobiarskiej?
Renata Karbowska-Kuźma
56. XXVI Sympozjum Drobiarskie (CAŁY ARTYKUŁ)
61. Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE
Elżbieta Anders
63. Rynek Rolny – analizy, tendencje, oceny
65. Informacje rynkowe
67. Drobiarstwo w Polsce i na świecie
Andrzej Konarkowski
69. Raport KIPDiP: Preferencje „systemowe” największych producentów jaj
w Unii Europejskiej
Katarzyna Gawrońska