Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 11/2022
Spis treści
2.Masa jaj i czas ich magazynowania, a przebieg embriogenezy, wyniki wylęgowości
i jakość piskląt, cz. II
Sebastian Nowaczewski
8.Profil kwasów tłuszczowych oraz zawartość tłuszczu w mięsie drobiowym (PIŚMIENNICTWO)
Paulina Duma-Kocan
12.Nowoczesne źródła mikroelementów i aminokwasów egzogennych – chelaty glicynowe
Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz
17.Stosowanie preparatów opartych na fitoncydach – przykłady wybranych przypadków i testów terenowych
Albert Nakielski, Agata Andrzejewska–Zasiadczyk
22.Nadmiar białka w dawce pokarmowej jako czynnik ryzyka skazy moczanowej
Adam Mirowski
26.Małe rozmiarem, duże potencjałem? Wybrane nanocząstki w żywieniu drobiu, cz. II
Arkadiusz Matuszewski, Damian Bień, Patrycja Ciborowska, Jakub Urban
30.Poprawa jakości piskląt jednodniowych dzięki żywieniu mikroelementowemu stad rodzicielskich (CAŁY ARTYKUŁ)
Mireille Huard, Juxing Chen
34.Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. XII
Wojciech Kozdruń
38.Zastosowanie srebra w dezynfekcji (PIŚMIENNICTWO)
Agata Dankowiakowska
42.Suszone wytłoki owocowe w żywieniu drobiu
Henryka Grażyna Korytkowska
46.Nowe postępy w żywieniu drobiu aminokwasami (CAŁY ARTYKUŁ)
Behnam Saremi
50.Systemy ważenia na fermie drobiarskiej
Przemysław Marek
54.Mniej znaczy lepiej (CAŁY ARTYKUŁ)
Tomasz Kwiatkowski
56.Nabycie nieruchomości czyli co warto wiedzieć o tzw. „nowej ustawie deweloperskiej”
Renata Karbowska-Kuźma
60.Witamina C w żywieniu drobiu
Krzysztof Lipiński
66.Rtęć w środowisku – kumulacja u drobiu i w produktach drobiarskich, cz. II
Zbigniew Dobrzański, Ryszard Barej
70.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE
Elżbieta Anders
72.Informacje rynkowe
74.Rynek Drobiu – stan i perspektywy
76.Drobiarstwo w Polsce i na świecie
Andrzej Konarkowski
77.Średnioterminowe perspektywy rynku skupu żywca kurcząt rzeźnych w Polsce
Mariusz Szymyślik