Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 11/2022

Kup teraz

Spis treści

2.Masa jaj i czas ich magazynowania, a przebieg embriogenezy, wyniki wylęgowości

i jakość piskląt, cz. II

Sebastian Nowaczewski

8.Profil kwasów tłuszczowych oraz zawartość tłuszczu w mięsie drobiowym (PIŚMIENNICTWO)

Paulina Duma-Kocan

12.Nowoczesne źródła mikroelementów i aminokwasów egzogennych – chelaty glicynowe

Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz

17.Stosowanie preparatów opartych na fitoncydach – przykłady wybranych przypadków i testów terenowych

Albert Nakielski, Agata Andrzejewska–Zasiadczyk

22.Nadmiar białka w dawce pokarmowej jako czynnik ryzyka skazy moczanowej

Adam Mirowski

26.Małe rozmiarem, duże potencjałem? Wybrane nanocząstki w żywieniu drobiu, cz. II

Arkadiusz Matuszewski, Damian Bień, Patrycja Ciborowska, Jakub Urban

30.Poprawa jakości piskląt jednodniowych dzięki żywieniu mikroelementowemu stad rodzicielskich (CAŁY ARTYKUŁ)

Mireille Huard, Juxing Chen

34.Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. XII

Wojciech Kozdruń

38.Zastosowanie srebra w dezynfekcji (PIŚMIENNICTWO)

Agata Dankowiakowska

42.Suszone wytłoki owocowe w żywieniu drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

46.Nowe postępy w żywieniu drobiu aminokwasami (CAŁY ARTYKUŁ)

Behnam Saremi

50.Systemy ważenia na fermie drobiarskiej

Przemysław Marek

54.Mniej znaczy lepiej (CAŁY ARTYKUŁ)

Tomasz Kwiatkowski

56.Nabycie nieruchomości czyli co warto wiedzieć o tzw. „nowej ustawie deweloperskiej”

Renata Karbowska-Kuźma

60.Witamina C w żywieniu drobiu

Krzysztof Lipiński

66.Rtęć w środowisku – kumulacja u drobiu i w produktach drobiarskich, cz. II

Zbigniew Dobrzański, Ryszard Barej

70.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE

Elżbieta Anders

72.Informacje rynkowe

74.Rynek Drobiu – stan i perspektywy

76.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

Andrzej Konarkowski

77.Średnioterminowe perspektywy rynku skupu żywca kurcząt rzeźnych w Polsce

Mariusz Szymyślik

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma