Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 11/2022

Kup teraz

Spis treści

2.    Masa jaj i czas ich magazynowania, a przebieg embriogenezy, wyniki wylęgowości

i jakość piskląt, cz. II

        Sebastian Nowaczewski

8.    Profil kwasów tłuszczowych oraz zawartość tłuszczu w mięsie drobiowym (PIŚMIENNICTWO)

        Paulina Duma-Kocan

12.  Nowoczesne źródła mikroelementów i aminokwasów egzogennych – chelaty glicynowe

        Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz

17.  Stosowanie preparatów opartych na fitoncydach – przykłady wybranych przypadków i testów terenowych

        Albert Nakielski, Agata Andrzejewska–Zasiadczyk

22.  Nadmiar białka w dawce pokarmowej jako czynnik ryzyka skazy moczanowej

        Adam Mirowski

26.  Małe rozmiarem, duże potencjałem? Wybrane nanocząstki w żywieniu drobiu, cz. II

        Arkadiusz Matuszewski, Damian Bień, Patrycja Ciborowska, Jakub Urban

30.  Poprawa jakości piskląt jednodniowych dzięki żywieniu mikroelementowemu stad rodzicielskich (CAŁY ARTYKUŁ)

        Mireille Huard, Juxing Chen

34.  Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. XII

        Wojciech Kozdruń

38.  Zastosowanie srebra w dezynfekcji (PIŚMIENNICTWO)

        Agata Dankowiakowska

42.  Suszone wytłoki owocowe w żywieniu drobiu

        Henryka Grażyna Korytkowska

46.  Nowe postępy w żywieniu drobiu aminokwasami (CAŁY ARTYKUŁ)

        Behnam Saremi

50.  Systemy ważenia na fermie drobiarskiej

        Przemysław Marek

54.  Mniej znaczy lepiej (CAŁY ARTYKUŁ)

        Tomasz Kwiatkowski

56.  Nabycie nieruchomości czyli co warto wiedzieć o tzw. „nowej ustawie deweloperskiej”

        Renata Karbowska-Kuźma

60.  Witamina C w żywieniu drobiu

        Krzysztof Lipiński

66.  Rtęć w środowisku – kumulacja u drobiu i w produktach drobiarskich, cz. II

        Zbigniew Dobrzański, Ryszard Barej

70.  Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE

        Elżbieta Anders

72.  Informacje rynkowe

74.  Rynek Drobiu – stan i perspektywy

76.  Drobiarstwo w Polsce i na świecie

        Andrzej Konarkowski

77.  Średnioterminowe perspektywy rynku skupu żywca kurcząt rzeźnych w Polsce

Mariusz Szymyślik

Kup teraz

Bieżący numer