Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 10/2022

Kup teraz

Spis treści

2.  Czy jest możliwy bezantybiotykowy chów drobiu? Cz. II

      Andrzej Koncicki, Karolina Koncicka-Świderska, Marcin Śmiałek,

Bartłomiej Tykałowski, Joanna Kowalczyk, Tomasz Stenzel

5.  Czynniki predysponujące do rozwoju martwiczego zapalenia jelit u drobiu

      Adam Mirowski

10. Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. XI

      Wojciech Kozdruń

14. Materiał ściołowy dla drobiu – wybór i alternatywy (PIŚMIENNICTWO)

      Monika Grzybulska, Zuzanna Brzycka, Weronika Ragus, Jakub Biesek

18. I kto to wszystko posprząta, czyli drugie życie bakterii (CAŁY ARTYKUŁ)

      Karol Kopeć

22. Pompy ciepła rozwiązaniem problemów związanych ze skutkami kryzysu

Energetycznego w branży drobiarskiej

      Przemysław Marek

26. Pasze GM a produkcyjność drobiu w badaniach zagranicznych cz. II

      Franciszek Brzóska

30. Zmiany w skali i strukturze produkcji żywności w minionym półwieczu (PIŚMIENNICTWO)

      Zenon Zduńczyk

34. Mięso odzyskiwane mechanicznie (MDOM/MOM) – otrzymywanie, wymagania,\

charakterystyka i metody jego badania, cz. II

      Mirosław Michalski

38. Sytuacja epidemiologiczna zakażeń Ornithobacterium rhinotracheale u drobiu

w świetle wyników badań własnych (PIŚMIENNICTWO)

      Olimpia Kursa, Grzegorz Tomczyk Anna Sawicka-Durkalec

42. Masa jaj i czas ich magazynowania, a przebieg embriogenezy, wyniki wylęgowości

i jakość piskląt, cz. I. Masa jaja

      Sebastian Nowaczewski

46. Rtęć w środowisku – kumulacja u drobiu i w produktach drobiarskich, cz. I

      Zbigniew Dobrzański, Ryszard Barej

50. Małe rozmiarem, duże potencjałem? Wybrane nanocząsteczki

w żywieniu drobiu, cz. I

      Arkadiusz Matuszewski, Damian Bień, Patrycja Ciborowska, Jakub Urban

54. 14 października 2022 r. – Światowy Dzień Jaja

      Lidia Lewko

56. Drobiarstwo w Polsce i na świecie

      Andrzej Konarkowski

58. Rynek Rolny – analizy, tendencje, oceny

60. Informacje rynkowe

62. XXXII Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie

65. Unijny bilans w handlu zagranicznym mięsem drobiowym od stycznia do czerwca 2022 roku - w porównaniu do lat poprzednich

Mariusz Szymyślik

Kup teraz

Zdjęcie oferty Black Friday 2022

Bieżący numer