Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 9/2022

Kup teraz

Spis treści

2.    Dekarbonizacja polskiego rolnictwa

        A. Smurzyńska-Łukasik

6.    Potrzeby i ograniczenia w produkcji żywności (PIŚMIENNICTWO)

        Z. Zduńczyk

12.  Stan badań nad szczepionkami roślinnymi dla drobiu (PIŚMIENNICTWO)

        B. Kroliczewska, J. Króliczewski

16.  Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. X

        W. Kozdruń

19.  Sterowanie mikrobiotą jelitową

        T. Barowicz

24.  Poprawa zdrowia jelit i wydajności drobiu dzięki podawaniu unikalnych, organicznych kompleksów aminokwasowych cynku (CAŁY ARTYKUŁ)

27.  Pasze GM a produkcyjność drobiu w badaniach zagranicznych cz. I

        F. Brzóska

30.  Czy jest możliwy bezantybiotykowy chów drobiu? Cz. I

        A. Koncicki, K. Koncicka-Świderska, M. Śmiałek,

        B. Tykałowski, J. Kowalczyk, T. Stenzel

34.  Mikotoksyny w paszach dla drobiu

        H. G. Korytkowska

40.  Dlaczego należy wyłączać światło brojlerom i indykom?

        A. Konarkowski

44.  Roślinne substancje biologicznie czynne w walce z zarazkami jelitowymi, cz. III

        A. Mirowski

47.  Nowe opracowanie dotyczące stad rodzicielskich ma na celu doskonalenie metod zarządzania stadem, poprawy wyników produkcyjnych i zrównoważony rozwój (CAŁY ARTYKUŁ)

50.  Ładowarki rolnicze – uniwersalne maszyny do prac w gospodarstwie

        P. Marek

55.  Pozarolnicza działalność rolników – zmiany ustawy i nowe możliwości

        R. Karbowska-Kuźma

58.  Mięso odzyskiwane mechanicznie (MDOM/MOM) – otrzymywanie, wymagania, charakterystyka

i metody jego badania, cz. I

        M. Michalski

62.  Udomowienie i związane z tym korzyści oraz zagrożenia w produkcji drobiarskiej (PIŚMIENNICTWO)

        J. Rosenberger

66.  Rynek Drobiu – stan i perspektywy

68.  Informacje rynkowe

70.  Drobiarstwo w Polsce i na świecie

        A. Konarkowski

73.  Produkcja i eksport polskiego mięsa drobiowego po pięciu miesiącach 2022 roku

M. Szymyślik

Kup teraz

Bieżący numer