Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2021
Spis treści
2.Sezonowość spożycia jaj w Polsce na tle wieloletniej tendencji w rozwoju ich produkcji i zużycia, cz. II
Krystyna Świetlik
5.Wyniki produkcyjne i jakość mięsa kogutków rasy żółtonóżka kuropatwiana i karmazyn, cz. I
Józefa Krawczyk
8.Czy pozostałości leków w krajowych produktach drobiarskich mogą stanowić realne zagrożenie dla ich bezpieczeństwa?
Michał Majewski, Anna Łukomska
12.Postępowanie żywieniowe z nowo wyklutymi pisklętami, cz. II
Adam Mirowski
16.Wytrzymałe skorupy i twarde kości, czyli wapń podstawowym pierwiastkiem w żywieniu drobiu
Maria Robaczewska, Jakub Biesek
21.Pasze dla drobiu – rodzaje i wymagania
Franciszek Brzóska
25.Naturalne olejki eteryczne w populacji ptaszyńca kurzego
Cédric Vandenbossche
26.Zoonotyczne czynniki ryzyka w chowie i hodowli drobiu
Katarzyna Rychlica, Dorota Witkowska
32.Istotne zmiany w podatkach w 2021 roku
Renata Karbowska-Kuźma
35.Choroba Mareka, cz. III
Wojciech Kozdruń
38.Pył w pomieszczeniach dla drobiu
Henryka Grażyna Korytkowska
42.Rozwiązania techniczne zwiększające poziom bioasekuracji na fermach drobiu
Przemysław Marek
47.Pracownicze plany kapitałowe – podstawowe zagadnienia
Patrycja Amrozińska-Kasiak
50.Bioaktywne związki – taniny
Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz
54.Czubatka polska brodata okiem hodowcy
Wiktor Tarłowski, Bożena Króliczewska
58.Prof. dr. hab. Andrzej Rutkowski, dr h. c. – wspomnienie w pierwszą rocznicę śmierci
Tomasz Szwaczkowski
61.Rynek rolny
63.Drobiarstwo w Polsce i na świecie
Andrzej Konarkowski
67.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE
Elżbieta Anders
68.Analiza: Inwestycje w alternatywną produkcję jaj w Polsce 2019
Katarzyna Gawrońska