Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2021

Kup teraz

Spis treści

2.Sezonowość spożycia jaj w Polsce na tle wieloletniej tendencji w rozwoju ich produkcji i zużycia, cz. II

Krystyna Świetlik

5.Wyniki produkcyjne i jakość mięsa kogutków rasy żółtonóżka kuropatwiana i karmazyn, cz. I

Józefa Krawczyk

8.Czy pozostałości leków w krajowych produktach drobiarskich mogą stanowić realne zagrożenie dla ich bezpieczeństwa?

Michał Majewski, Anna Łukomska

12.Postępowanie żywieniowe z nowo wyklutymi pisklętami, cz. II

Adam Mirowski

16.Wytrzymałe skorupy i twarde kości, czyli wapń podstawowym pierwiastkiem w żywieniu drobiu

Maria Robaczewska, Jakub Biesek

21.Pasze dla drobiu – rodzaje i wymagania

Franciszek Brzóska

25.Naturalne olejki eteryczne w populacji ptaszyńca kurzego

Cédric Vandenbossche

26.Zoonotyczne czynniki ryzyka w chowie i hodowli drobiu

Katarzyna Rychlica, Dorota Witkowska

32.Istotne zmiany w podatkach w 2021 roku

Renata Karbowska-Kuźma

35.Choroba Mareka, cz. III

Wojciech Kozdruń

38.Pył w pomieszczeniach dla drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

42.Rozwiązania techniczne zwiększające poziom bioasekuracji na fermach drobiu

Przemysław Marek

47.Pracownicze plany kapitałowe – podstawowe zagadnienia

Patrycja Amrozińska-Kasiak

50.Bioaktywne związki – taniny

Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz

54.Czubatka polska brodata okiem hodowcy

Wiktor Tarłowski, Bożena Króliczewska

58.Prof. dr. hab. Andrzej Rutkowski, dr h. c. – wspomnienie w pierwszą rocznicę śmierci

Tomasz Szwaczkowski

61.Rynek rolny

63.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

Andrzej Konarkowski

67.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE

Elżbieta Anders

68.Analiza: Inwestycje w alternatywną produkcję jaj w Polsce 2019

Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma