Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2010
Spis treści
Spis treści
2.
Krajowe badania nad bezpieczeństwem stosowania pasz genetyczniezmodyfikowanych w żywieniu drobiu, cd.
Sylwester Świątkiewicz, Jerzy Koreleski, Anna Arczewska, Marta Twardowska, Krzysztof Kwiatek, GrzegorzTomczyk, Michał Reichert, Małgorzata Mazur, Dariusz Bednarek
6.
Znaczenie ekologiczno homeopatyczne wybranych biokomponentów ziołowych w paszy treściwej stosowanej w produkcji drobiarskiej, cz. II
Henryk Maciołek, Agnieszka Gieszcz
11.
Charakterystyka nieśności i jakości jaj kur ras/rodów zachowawczych na tle mieszańców komercyjnych
Józefa Krawczyk
16.
Jakość paszy a zdrowotność wylęganych piskląt, cz. IV
Alina Rachwał
20.
Cechy jakości jaj kurzych w aspekcie wymagań konsumentów
Lidia Lewko, Ewa Gornowicz
25.
Mikotoksykoza ochratoksynowa ptaków
Maciej Gajęcki
30.
O dobrostanie można bez końca
Stanisław Wężyk
34.
Dermanyssus gallinae stały problem w chowie kur
Konstanty Romaniuk
38.
Fitoncydy nowe możliwości terapii
Michał Jankowski
40.
Co nieco o witaminach grupy B, cz. I
Katarzyna Witkiewicz
44.
Skrzydełka? Najnowszy krzyk mody!
Andrzej Konarkowski
47.
SOMMER artykuł promocyjny
48.
Zasady funkcjonowania wentylacji w budynkach dla drobiu, cz. I
Anna Wójcik
52.
Od zniesienia do konsumpcji jaja kurze (spożywcze).
Zachowanie higieny w produkcji jaj
Katarzyna Jankowska
56.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
59.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego
Elżbieta Anders