Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2010

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Krajowe badania nad bezpieczeństwem stosowania pasz genetyczniezmodyfikowanych w żywieniu drobiu, cd. 

Sylwester Świątkiewicz, Jerzy Koreleski, Anna Arczewska, Marta Twardowska, Krzysztof Kwiatek, GrzegorzTomczyk, Michał Reichert, Małgorzata Mazur, Dariusz Bednarek

6.

Znaczenie ekologiczno ­ homeopatyczne wybranych biokomponentów ziołowych w paszy treściwej stosowanej w produkcji drobiarskiej, cz. II

Henryk Maciołek, Agnieszka Gieszcz

11.

Charakterystyka nieśności i jakości jaj kur ras/rodów zachowawczych na tle mieszańców komercyjnych

Józefa Krawczyk

16.

Jakość paszy a zdrowotność wylęganych piskląt, cz. IV

Alina Rachwał

20.

Cechy jakości jaj kurzych w aspekcie wymagań konsumentów

Lidia Lewko, Ewa Gornowicz

25.

Mikotoksykoza ochratoksynowa ptaków

Maciej Gajęcki

30.

O dobrostanie można bez końca

Stanisław Wężyk

34.

Dermanyssus gallinae ­ stały problem w chowie kur

Konstanty Romaniuk

38.

Fitoncydy ­ nowe możliwości terapii

Michał Jankowski

40.

Co nieco o witaminach grupy B, cz. I

Katarzyna Witkiewicz

44.

Skrzydełka? Najnowszy krzyk mody!

Andrzej Konarkowski

47.

SOMMER ­ artykuł promocyjny

48.

Zasady funkcjonowania wentylacji w budynkach dla drobiu, cz. I

Anna Wójcik

52.

Od zniesienia do konsumpcji ­ jaja kurze (spożywcze).

Zachowanie higieny w produkcji jaj

Katarzyna Jankowska

56.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

59.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego

Elżbieta Anders


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma