Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2014
Spis treści
2.
Szczęśliwa kura i mniej szczęśliwy konsument jaj
Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak
6.
Produkty drobiowe jako żywność funkcjonalna: modyfikacja
składu tłuszczu żółtka jaja i mięsa drobiowego
Zenon Zduńczyk
9.
Hodowcy zbierają Biodolary i lecą na Kanary
Łukasz Pączkowski
16.
Zapłodnienie - najważniejsza cecha linii męskiej, cz.V
Alina Rachwał
14.
Dobry kogut w jajku pieje!
Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
18.
Chelaty - organiczne formy mikroelementów w żywieniu drobiu
Henryka Grażyna Korytkowska
22.
Azjatycka ekstrawagancja w amatorskiej bażanciarni
Karol Sepielak, Małgorzata Gumułka
26.
Badanie kliniczne ptaków, cz. II
Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj
30.
Granice reklamy. Zakazane formy promocji produktów w prawie
polskim
Katarzyna Nawrot
36.
Technologia stojąca za jakością wody na Twojej Fermie, cz. II
38.
Sukces to twoja firma
Adam Kuźma
41.
Wydarzenia
42.
Producent drobiu, kurnik i jego otoczenie - w myśl ustawy o
dobrostanie zwierząt
Radosław Longin Namysław
47.
Rynek Pasz - stan i perspektywy
48.
Mikroklimat w pomieszczeniach dla drobiu
Joanna Brzozowska
50.
Kultura walki kogutów, cz. III
Monika Łukasiewicz, Katarzyna Kolosa, Anna Siennicka
56.
Dbając o zdrowie zwierząt, chrońmy zdrowie ludzi - CEVA
Sympozjum 2013
58.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii
Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz
Elżbieta Anders
60.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
64.
Notowania