Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2014

Kup teraz

Spis treści



 2.

Szczęśliwa kura i mniej szczęśliwy konsument jaj

Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

6.

Produkty drobiowe jako żywność funkcjonalna: modyfikacja

składu tłuszczu żółtka jaja i mięsa drobiowego

Zenon Zduńczyk

9.

Hodowcy zbierają Biodolary i lecą na Kanary

Łukasz Pączkowski

16.

Zapłodnienie - najważniejsza cecha linii męskiej, cz.V

Alina Rachwał

14.

Dobry kogut w jajku pieje!

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

18.

Chelaty - organiczne formy mikroelementów w żywieniu drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

22.

Azjatycka ekstrawagancja w amatorskiej bażanciarni

Karol Sepielak, Małgorzata Gumułka

26.

Badanie kliniczne ptaków, cz. II

Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj

30.

Granice reklamy. Zakazane formy promocji produktów w prawie

polskim

Katarzyna Nawrot

36.

Technologia stojąca za jakością wody na Twojej Fermie, cz. II

38.

Sukces to twoja firma

Adam Kuźma

41.

Wydarzenia

42.

Producent drobiu, kurnik i jego otoczenie - w myśl ustawy o

dobrostanie zwierząt

Radosław Longin Namysław

47.

Rynek Pasz - stan i perspektywy

48.

Mikroklimat w pomieszczeniach dla drobiu

Joanna Brzozowska

50.

Kultura walki kogutów, cz. III

Monika Łukasiewicz, Katarzyna Kolosa, Anna Siennicka

56.

Dbając o zdrowie zwierząt, chrońmy zdrowie ludzi - CEVA

Sympozjum 2013

58.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii

Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

60.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

64.

Notowania

 

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma