Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2023

Kup teraz

Spis treści

2.   Indyk biały czy kolorowy? (PIŚMIENNICTWO)

      A. Czech, J. Batkowska

6.   Wirusowe zapalenie jelit kaczek, cz. II

      K. Piekarska, N. Styś-Fijoł, A. Stolarek

10. Czym jest jakość jaj spożywczych? Przegląd czynników genetycznych

      i środowiskowych, cz. I

      J. Biesek, M. Şamil Açar, S. Wlaźlak, M. Banaszak

14. Wpływ mikrobiot jelitowych na łagodzenie toksyczności zearalenonu u brojlerów (PIŚMIENNICTWO)

      M. Gajęcka, M. T. Gajęcki

18. Nasiona łubinów dla drobiu

      T. Barowicz

22. Mikotoksyny – niewidzialny intruz w twojej wylęgarni (CAŁY ARTYKUŁ)

      L. Baeumle Gabardo, E. Chadwick, K. Kopeć

26. Skaza wysiękowa - zagadnienia żywieniowe

      A. Mirowski

29. Glinokrzemiany w produkcji drobiarskiej

      H. G. Korytkowska

32. Ścielarki do słomy

      P. Marek

35. AGROBLAZ - farm machinery (CAŁY ARTYKUŁ)

36. Jaja gęsie – właściwości fizyczne, cz. II

      L. Lewko, E. Gornowicz

39. Kokcydioza drobiu grzebiącego

      K. Bobrek, M. Skrok, A. Gaweł

44. Pomiot kurzy czy to dobry substrat dla biogazowni?

      A. Smurzyńska-Łukasik

47. Potencjał energetyczny obornika i pomiotu kurzego (CAŁY ARTYKUŁ)

48. Nie musisz być omnibusem by znać swoje prawa

      R. Karbowska-Kuźma

52. Energia metaboliczna pasz drobiowych

      F. Brzóska

56. Przetworzone białka zwierzęce w żywieniu zwierząt gospodarskich – aspekty prawne stosowania i kontroli laboratoryjnej w paszach (PIŚMIENNICTWO)

      A. Weiner, M. Skowronek, M. Mazur-Frejowska, K. Kwiatek

60. Rynek Rolny – analizy, tendencje, oceny

64. Drobiarstwo w Polsce i na świecie

      A. Konarkowski

67. Informacje rynkowe

69. Rynek jaj – przewidywania na rok 2023

M. Szymyślik

Kup teraz

Zdjęcie życzeń świątecznych 2022

Bieżący numer