Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2023

Kup teraz

Spis treści

2.Indyk biały czy kolorowy? (PIŚMIENNICTWO)

Anna Czech, Justyna Batkowska

6.Wirusowe zapalenie jelit kaczek, cz. II

Karolina Piekarska, Natalia Styś-Fijoł, Agnieszka Stolarek

10.Czym jest jakość jaj spożywczych? Przegląd czynników genetycznych i środowiskowych, cz. I

Jakub Biesek, Muhammed Şamil Açar, Sebastian Wlaźlak, Mirosław Banaszak

14.Wpływ mikrobiot jelitowych na łagodzenie toksyczności zearalenonu u brojlerów (PIŚMIENNICTWO)

Magda Gajęcka, Maciej T. Gajęcki

18.Nasiona łubinów dla drobiu

T. Barowicz

22.Mikotoksyny – niewidzialny intruz w twojej wylęgarni (CAŁY ARTYKUŁ)

Lorran Baeumle Gabardo, Elle Chadwick,Karol Kopeć

26.Skaza wysiękowa - zagadnienia żywieniowe

Adam Mirowski

29.Glinokrzemiany w produkcji drobiarskiej

Henryka Grażyna Korytkowska

32.Ścielarki do słomy

Przemyslaw Marek

35.AGROBLAZ - farm machinery (CAŁY ARTYKUŁ)

36.Jaja gęsie – właściwości fizyczne, cz. II

Lidia Lewko, Ewa Gornowicz

39.Kokcydioza drobiu grzebiącego

Kamila Bobrek, Milena Skrok, Andrzej Gaweł

44.Pomiot kurzy czy to dobry substrat dla biogazowni?

Anna Smurzyńska-Łukasik

47.Potencjał energetyczny obornika i pomiotu kurzego (CAŁY ARTYKUŁ)

48.Nie musisz być omnibusem by znać swoje prawa

Renata Karbowska-Kuźma

52.Energia metaboliczna pasz drobiowych

Franciszek Brzóska

56.Przetworzone białka zwierzęce w żywieniu zwierząt gospodarskich – aspekty prawne stosowania i kontroli laboratoryjnej w paszach(PIŚMIENNICTWO)

Anna Weiner, Martyna Skowronek, Monika Mazur-Frejowska, Krzysztof Kwiatek

60.Rynek Rolny – analizy, tendencje, oceny

64.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

Andrzej Konarkowski

67.Informacje rynkowe

69.Rynek jaj – przewidywania na rok 2023

Mariusz Szymyślik

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma