Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2023

Kup teraz

Spis treści

2.    Barwniki w diecie kur niosek, cz. II

        J. Riedel, W. Wójcik, K. Damaziak

6.    Zastosowanie hydroponicznych zbóż jako uzupełnienie diety kur nieśnych (PIŚMIENNICTWO)

        H. Mardan, M. Balcerak, M. Gołębiewski, P. Hajduk,

        K. Gwadera, K. Damaziak, Nikolaj Jakowczik, O. Gridnew

8.    Znaczenie bakteriofagów w produkcji drobiarskiej (CAŁY ARTYKUŁ)

        R. Kędzia, E. Wójcik

12.  Jak rozwiązać problem wilgoci w budynku inwentarskim?

        P. Marek

16.  Rewolucja czy ewolucja w ocenie pasz dla drobiu?

        F. Brzóska

21.  Drożdże w diecie drobiu

        H. G. Korytkowska

24.  Dlaczego tak często lekceważymy rolę mikotoksyn w produkcji drobiarskiej? (CAŁY ARTYKUŁ)

        S. Janssen, K. Kopeć

28.  Małe rozmiarem, duże potencjałem? Wybrane nanocząstki w żywieniu drobiu, cz. IV

        A. Matuszewski, D. Bień, P. Ciborowska, J. Urban

31.  Nowelizacja kodeksu spółek handlowych – istotne zmiany dla branży drobiarskiej, cz. II

        R. Karbowska-Kuźma

34.  Rozwój kości u drobiu (CAŁY ARTYKUŁ)

        S. Budnik, M. Huard

37.  Ołów w środowisku – kumulacja u drobiu i w produktach drobiarskich (PIŚMIENNICTWO)

        A. Kuklińska, R. Kupczyński

41.  Wirusowe zapalenie jelit kaczek, cz.I

        K. Piekarska, N. Styś-Fijoł, A. Stolarek

44.  VINOVO - nowoczesne narzędzie wczesnej odporności (CAŁY ARTYKUŁ)

46.  Jaja gęsie – właściwości fizyczne, cz.I

        L. Lewko, E. Gornowicz

50.  Jubileusz 60-lecia hodowli gęsi Białej Kołudzkiej® w Zakładzie Doświadczalnym Kołuda Wielka (CAŁY ARTYKUŁ)

        J. Badowski

52.  Drobiarstwo w Polsce i na świecie

        A. Konarkowski

56.  Rynek Rolny – analizy, tendencje, oceny

60.  Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE

        E. Anders

62.  Informacje rynkowe

64.  Grypa ptaków coraz poważniejszym zagrożeniem dla przemysłu drobiarskiego

        A. Konarkowski

65.  Przewidywania i prognozy dla rynku skupu żywca kurcząt rzeźnych oraz rynku mięsa brojlerów kurzych na rok 2023

M. Szymyślik

Kup teraz

Bieżący numer