Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2023
Spis treści
2. Barwniki w diecie kur niosek, cz. II
J. Riedel, W. Wójcik, K. Damaziak
6. Zastosowanie hydroponicznych zbóż jako uzupełnienie diety kur nieśnych (PIŚMIENNICTWO)
H. Mardan, M. Balcerak, M. Gołębiewski, P. Hajduk,
K. Gwadera, K. Damaziak, Nikolaj Jakowczik, O. Gridnew
8. Znaczenie bakteriofagów w produkcji drobiarskiej (CAŁY ARTYKUŁ)
R. Kędzia, E. Wójcik
12. Jak rozwiązać problem wilgoci w budynku inwentarskim?
P. Marek
16. Rewolucja czy ewolucja w ocenie pasz dla drobiu?
F. Brzóska
21. Drożdże w diecie drobiu
H. G. Korytkowska
24. Dlaczego tak często lekceważymy rolę mikotoksyn w produkcji drobiarskiej? (CAŁY ARTYKUŁ)
S. Janssen, K. Kopeć
28. Małe rozmiarem, duże potencjałem? Wybrane nanocząstki w żywieniu drobiu, cz. IV
A. Matuszewski, D. Bień, P. Ciborowska, J. Urban
31. Nowelizacja kodeksu spółek handlowych – istotne zmiany dla branży drobiarskiej, cz. II
R. Karbowska-Kuźma
34. Rozwój kości u drobiu (CAŁY ARTYKUŁ)
S. Budnik, M. Huard
37. Ołów w środowisku – kumulacja u drobiu i w produktach drobiarskich (PIŚMIENNICTWO)
A. Kuklińska, R. Kupczyński
41. Wirusowe zapalenie jelit kaczek, cz.I
K. Piekarska, N. Styś-Fijoł, A. Stolarek
44. VINOVO - nowoczesne narzędzie wczesnej odporności (CAŁY ARTYKUŁ)
46. Jaja gęsie – właściwości fizyczne, cz.I
L. Lewko, E. Gornowicz
50. Jubileusz 60-lecia hodowli gęsi Białej Kołudzkiej® w Zakładzie Doświadczalnym Kołuda Wielka (CAŁY ARTYKUŁ)
J. Badowski
52. Drobiarstwo w Polsce i na świecie
A. Konarkowski
56. Rynek Rolny – analizy, tendencje, oceny
60. Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE
E. Anders
62. Informacje rynkowe
64. Grypa ptaków coraz poważniejszym zagrożeniem dla przemysłu drobiarskiego
A. Konarkowski
65. Przewidywania i prognozy dla rynku skupu żywca kurcząt rzeźnych oraz rynku mięsa brojlerów kurzych na rok 2023
M. Szymyślik