Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 6/2022
Spis treści
2.Źródła odzysku ciepła i produkcji energii na fermie drobiu
A. Smurzyńska-Łukasik
6.Właściwości fizyko-chemiczne oraz walory odżywcze mięsa indyczego [PIŚMIENNICTWO]
J. R. Mroczek, K. Mroczek
10.Mykobakteriozy ptaków, cz. II
A. Ciszewski, Ł. Jarosz, A. Marek, Z. Grądzki
14.Aminy biogenne w mięsie drobiowym, cz. I
W. Wójcik, K. Damaziak, J. Riedel, O. Świder
17.Znaczenie zielonych wybiegów w żywieniu drobiu, cz. II
A. Mirowski
22.Rusza ZUBR II [CAŁY ARTYKUŁ]
24.Stres termiczny i sposoby niwelowania jego negatywnych skutków
H. G. Korytkowska
28.Ograniczanie stresu w hodowlanych rodach kur mięsnych
S. Wężyk, R. Gilewski
34.Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. VIII
W. Kozdruń
37.Możliwości wykorzystania przetworzonego białka zwierzęcego (PAP) w żywieniu drobiu
J. Trela, B. Kierończyk, P. Szymkowiak, D. Józefiak
42.Samowystarczalność energetyczna budynków inwentarskich cz. I
P. Marek
46.Mikotoksyny, afla- i ochratoksyny - zatrucia drobiu [PIŚMIENNICTWO]
A. Dankowiakowska
52.Składniki pokarmowe pasz drobiowych w analizie podstawowej
F. Brzóska
56.Decyzja środowiskowa versus pozwolenie zintegrowane [WSTĘP]
R. Karbowska-Kuźma
60.Analiza preferencji konsumenckich dotycząca zakupu i spożycia jaj gotowanych
marynowanych, cz. I
I. Chwastowska-Siwiecka, A. Kurenda
64.I Międzynarodowa Konferencja Naukowa„Studenci w Zootechnice iAkwakulturze
– wyzwania i badania”
66.Pszenica i kukurydza to drobiarskie zboża
A. Konarkowski
67.Rynek Rolny – analizy, tendencje, oceny
69.Unijny bilans w handlu zagranicznym mięsem drobiowym w styczniu i lutym 2022 roku
K. Gawrońska