Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 6/2022

Kup teraz

Spis treści

2.   Źródła odzysku ciepła i produkcji energii na fermie drobiu

      A. Smurzyńska-Łukasik

6.   Właściwości fizyko-chemiczne oraz walory odżywcze mięsa indyczego [PIŚMIENNICTWO]

      J. R. Mroczek, K. Mroczek

10. Mykobakteriozy ptaków, cz. II

      A. Ciszewski, Ł. Jarosz, A. Marek, Z. Grądzki

14. Aminy biogenne w mięsie drobiowym, cz. I

      W. Wójcik, K. Damaziak, J. Riedel, O. Świder

17. Znaczenie zielonych wybiegów w żywieniu drobiu, cz. II

      A. Mirowski

22. Rusza ZUBR II [CAŁY ARTYKUŁ]

24. Stres termiczny i sposoby niwelowania jego negatywnych skutków

      H. G. Korytkowska

28. Ograniczanie stresu w hodowlanych rodach kur mięsnych

      S. Wężyk, R. Gilewski

34. Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. VIII

      W. Kozdruń

37. Możliwości wykorzystania przetworzonego białka zwierzęcego (PAP) w żywieniu drobiu

      J. Trela, B. Kierończyk, P. Szymkowiak, D. Józefiak

42. Samowystarczalność energetyczna budynków inwentarskich cz. I

      P. Marek

46. Mikotoksyny, afla- i ochratoksyny - zatrucia drobiu [PIŚMIENNICTWO]

      A. Dankowiakowska

52. Składniki pokarmowe pasz drobiowych w analizie podstawowej

      F. Brzóska

56. Decyzja środowiskowa versus pozwolenie zintegrowane [WSTĘP]

      R. Karbowska-Kuźma

60. Analiza preferencji konsumenckich dotycząca zakupu i spożycia jaj gotowanych

marynowanych, cz. I

      I. Chwastowska-Siwiecka, A. Kurenda

64. I Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Studenci w Zootechnice i Akwakulturze

– wyzwania i badania”

66. Pszenica i kukurydza to drobiarskie zboża

      A. Konarkowski

67. Rynek Rolny – analizy, tendencje, oceny

69. Unijny bilans w handlu zagranicznym mięsem drobiowym w styczniu i lutym 2022 roku

K. Gawrońska 

Kup teraz

Zdjęcie oferty Black Friday 2022

Bieżący numer