Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 3/2022
Spis treści
2. Czy owady mogą być przydatne w żywieniu drobiu? Cz. I
Adam Mirowski
6. COVID-19 nie stanowi zagrożenia dla drobiu [PIŚMIENNICTWO]
Zdzisław Gliński
10. Mikotoksyny jako biomarker żywieniowych zaburzeń oksydacyjnych ptaków, cz. II [PIŚMIENNICTWO]
Magdalena Gajęcka, Maciej Gajęcki
14. Co za dużo to niezdrowo? Słów kilka o obsadzie w kurniku
Damian Bień, Marta Grzesik, Patrycja Ciborowska, Monika Michalczuk
18. Rolnictwo precyzyjne - czy to się opłaca?
Anna Smurzyńska-Łukasik
22. Jak przeciwdziałać kanibalizmowi u indyków?
Henryka Grażyna Korytkowska
26. Produkcja indyków w Polsce w 2021 r.
Marian Biegański
31. Precyzyjne sterowanie oświetleniem w kurnikach
Przemysław Marek
34. Prebiotyki i zakwaszacze w żywieniu kurcząt brojlerów [PIŚMIENNICTWO]
Franciszek Brzóska
40. Zalety stosowania betainy w żywieniu drobiu [CAŁY ARTYKUŁ]
Maciej Bochenek
44. Mineralne żywienie kur w późnym okresie nieśności
Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
48. Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. V
Wojciech Kozdruń
52. Drożdże w żywieniu drobiu
Agata Dankowiakowska
56. Wysoce zjadliwa grypa ptaków – jaki scenariusz na rok 2022? (CAŁY ARTYKUŁ)
Marta Krupa
61. Spółka komandytowo-akcyjna jako antidotum na Polski Ład?
Renata Karbowska-Kuźma - Radca Prawny
65. Jaja bażancie
Lidia Lewko
67. Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE
Elżbieta Anders
69. Rynek Rolny – analizy, tendencje, oceny
71. Rynek Drobiu i Jaj – stan i perspektywy
73. Drobiarstwo w Polsce i na świecie
Andrzej Konarkowski
77. Raport: Polski eksport mięsa drobiowego w 2021 roku
Katarzyna Gawrońska