Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 3/2022

Kup teraz

Spis treści

2.    Czy owady mogą być przydatne w żywieniu drobiu? Cz. I

        Adam Mirowski

6.    COVID-19 nie stanowi zagrożenia dla drobiu [PIŚMIENNICTWO]

        Zdzisław Gliński

10.  Mikotoksyny jako biomarker żywieniowych zaburzeń oksydacyjnych ptaków, cz. II [PIŚMIENNICTWO]

        Magdalena Gajęcka, Maciej Gajęcki

14.  Co za dużo to niezdrowo? Słów kilka o obsadzie w kurniku

        Damian Bień, Marta Grzesik, Patrycja Ciborowska, Monika Michalczuk

18.  Rolnictwo precyzyjne - czy to się opłaca?

        Anna Smurzyńska-Łukasik

22.  Jak przeciwdziałać kanibalizmowi u indyków?

        Henryka Grażyna Korytkowska

26.  Produkcja indyków w Polsce w 2021 r.

        Marian Biegański

31.  Precyzyjne sterowanie oświetleniem w kurnikach

        Przemysław Marek

34.  Prebiotyki i zakwaszacze w żywieniu kurcząt brojlerów [PIŚMIENNICTWO]

        Franciszek Brzóska

40.  Zalety stosowania betainy w żywieniu drobiu [CAŁY ARTYKUŁ]

        Maciej Bochenek

44.  Mineralne żywienie kur w późnym okresie nieśności

        Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

48.  Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. V

        Wojciech Kozdruń

52.  Drożdże w żywieniu drobiu

        Agata Dankowiakowska

56.  Wysoce zjadliwa grypa ptaków – jaki scenariusz na rok 2022?

        Marta Krupa

61.  Spółka komandytowo-akcyjna jako antidotum na Polski Ład?

        Renata Karbowska-Kuźma - Radca Prawny

65.  Jaja bażancie

        Lidia Lewko

67.  Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE

        Elżbieta Anders

69.  Rynek Rolny – analizy, tendencje, oceny

71.  Rynek Drobiu i Jaj – stan i perspektywy

73.  Drobiarstwo w Polsce i na świecie

        Andrzej Konarkowski

77.  Raport: Polski eksport mięsa drobiowego w 2021 roku

Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Bieżący numer