Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 3/2022
Spis treści
2.Czy owady mogą być przydatne w żywieniu drobiu? Cz. I
Adam Mirowski
6.COVID-19 nie stanowi zagrożenia dla drobiu [PIŚMIENNICTWO]
Zdzisław Gliński
10.Mikotoksyny jako biomarker żywieniowych zaburzeń oksydacyjnych ptaków, cz. II [PIŚMIENNICTWO]
Magdalena Gajęcka, Maciej Gajęcki
14.Co za dużo to niezdrowo? Słów kilka o obsadzie w kurniku
Damian Bień, Marta Grzesik, Patrycja Ciborowska, Monika Michalczuk
18.Rolnictwo precyzyjne - czy to się opłaca?
Anna Smurzyńska-Łukasik
22.Jak przeciwdziałać kanibalizmowi u indyków?
Henryka Grażyna Korytkowska
26.Produkcja indyków w Polsce w 2021 r.
Marian Biegański
31.Precyzyjne sterowanie oświetleniem w kurnikach
Przemysław Marek
34.Prebiotyki i zakwaszacze w żywieniu kurcząt brojlerów [PIŚMIENNICTWO]
Franciszek Brzóska
40.Zalety stosowania betainy w żywieniu drobiu [CAŁY ARTYKUŁ]
Maciej Bochenek
44.Mineralne żywienie kur w późnym okresie nieśności
Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
48.Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. V
Wojciech Kozdruń
52.Drożdże w żywieniu drobiu
Agata Dankowiakowska
56.Wysoce zjadliwa grypa ptaków – jaki scenariusz na rok 2022? (CAŁY ARTYKUŁ)
Marta Krupa
61.Spółka komandytowo-akcyjna jako antidotum na Polski Ład?
Renata Karbowska-Kuźma - Radca Prawny
65.Jaja bażancie
Lidia Lewko
67.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE
Elżbieta Anders
69.Rynek Rolny – analizy, tendencje, oceny
71.Rynek Drobiu i Jaj – stan i perspektywy
73.Drobiarstwo w Polsce i na świecie
Andrzej Konarkowski
77.Raport: Polski eksport mięsa drobiowego w 2021 roku
Katarzyna Gawrońska