Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 3/2021
Spis treści
2.Wyniki produkcyjne i jakość mięsa kogutków rasy żółtonóżka kuropatwiana i karmazyn, cz. II
Józefa Krawczyk
6.Sezonowość spożycia jaj w Polsce na tle wieloletniej tendencji w rozwoju ich produkcji i zużycia, cz. III
Krystyna Świetlik
10.Zawartość pierwiastków toksycznych w tkankach drobiu
Agnieszka Nawrocka, Maciej Durkalec, Wojciech Kozdruń
14.Rola kwasu guanidynooctowego w ograniczaniu miopatii u drobiu, cz. I
Ewelina Patyra, Krzysztof Kwiatek
18.Ochrona hodowli przed salmonellą i przegrzaniem
Klaudia Lenhardt
20.Znaczenie warunków środowiskowych w odchowie kurcząt
Eugeniusz Herbut, Piotr Herbut
24.Żywienie a zapalenie skóry podeszwy stopy, cz. I
Adam Mirowski
28.Dodatki paszowe dla drobiu
Franciszek Brzóska
33.Szczep ma znaczenie: wyselekcjonowana kombinacja jest kluczem dla udanego rozwiązania
Christophe Bostvironnois, Katarzyna Walczyk
36.Mechaniczne łapanie brojlerów w chowie ściółkowym
Przemysław Marek
40.Choroba Mareka, cz. IV
Wojciech Kozdruń
44.Jak zapewnić sukces niosek już w pierwszym okresie ich wychowu?
Henryka Grażyna Korytkowska
48.Ortofenylofenol – skuteczna dezynfekcja metodą ultradyfuzji
Anna Sobieszczańska
50.Koronawirusy ptaków i ludzi – podobieństwa i różnice, cz. I
Wojciech Hodorowicz
55.Koło ratunkowe dla świeżego mięsa drobiowego w czasach COVID-19, cz. I
Katarzyna Jankowska
59.Produkcja indyków w Polsce w 2020 r.
Marian Biegański
63.Ptasia grypa spędza sen z powiek drobiarzom na całym świecie!
Andrzej Konarkowski
69.Nowe Prawo Zamówień Publicznych – zagadnienia wybrane
Patrycja Amrozińska-Kasiak
72.Wiosenny spacer melomana
Magda Podbylska
74.Skuteczność roszczeń odszkodowawczych wobec skarbu państwa w czasach COVID-19
Renata Karbowska-Kuźma
77.Drobiarstwo w Polsce i na świecie
Andrzej Konarkowski
79.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE
Elżbieta Anders
80.Analiza: Polskie jaja na rynkach zagranicznych 2020
Katarzyna Gawrońska