Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 12/2010

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

 

2.

Karnozyna ­ jej rola w diecie człowieka

Monika Łukasiewicz, Anna Siennicka, Beata Kuczyńska

4.

Niektóre problemy reprodukcji indyków cz. II

Emilia Mróz, Monika Stępińska

8.

Z badań nad zachowaniem drobiu ­ behawior jako wskaźnik...?

Sebastian Nowaczewski

12.

Wpływ metod wychładzania i warunków chłodniczego przechowywania na jakość mięsa drobiowego

Iwona Chwastowska­Siwiecka

17.

AdiCox jako źródło fitoaleksyn i fitoncydów

Henryk Różański, Waldemar Drymel

22.

Wykorzystanie ziół w żywieniu drobiu

Łukasz Chorąży

26.

Efektywność stosowania w żywieniu drobiu drożdży Saccharomyces cerevisiaeoraz pozyskiwanego z nich glukanu i mannanooligosacharydu

Katarzyna Małgorzata Ząbek

30.

Mikotoksyny w paszach dla drobiu ­ skutki oddziaływania oraz najnowsze metody zapobiegania

Tomasz Jerzy Wertelecki

36.

Immunosupresja u drobiu

Wojciech Kozdruń

40.

Wpływ stopnia rozdrobnienia ziarna pszenicy na budowę i funkcjonowanie przewodu pokarmowego drobiu

Krzysztof Lipiński, Michał Wysocki

44.

Choroba Gumboro ­ istotny problem w produkcji drobiarskiej

Klaudia Chrząstek, Anna Woźniak, Alina Wieliczko

50.

Trouw Nutrition Polska ­Spotkanie z Hodowcami Drobiu w Kocierzy

52.

Ptaki, nie tylko domowe raport ­ 2010

Maciej Pawlak

56.

Pieczenie Indora 2010

58.

Przyczyny spadku produkcji nieśnej, cz. I

Alina Rachwał

63.

Czas podsumowań, postanowień i życzeń

Michał Jankowski

64.

W poszukiwaniu zdrowego rozsądku

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

68.

Aktualizacja wymogów handlowych mięsa drobiowego spełnia oczekiwania konsumentów

Elżbieta Anders

72.

20 – lecie VET LAB BRUDZEW

74.

Zamieszanie w produkcji jaj coraz poważniejsze

Andrzej Konarkowski

78.

Znaczenie dezynfekcji w produkcji drobiarskiej

Ewa Popiela, Anna Jankowska

84.

Kamień milowy przemysłu drobiarskiego w Unii Europejskiej

86.

Białe czy brązowe?

Stanisław Wężyk

89.

Polskie drobiarstwo w ostatnim roku pierwszej dekady XXI wieku

92.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

97.

Co doskwiera polskim brojlerzystom – opinie producenta

Tomasz Kodłubański

99.

Listy od Czytelników

 

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma