Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 3/2022

Kup teraz

Spis treści

2.Czy owady mogą być przydatne w żywieniu drobiu? Cz. I

Adam Mirowski

6.COVID-19 nie stanowi zagrożenia dla drobiu [PIŚMIENNICTWO]

Zdzisław Gliński

10.Mikotoksyny jako biomarker żywieniowych zaburzeń oksydacyjnych ptaków, cz. II [PIŚMIENNICTWO]

Magdalena Gajęcka, Maciej Gajęcki

14.Co za dużo to niezdrowo? Słów kilka o obsadzie w kurniku

Damian Bień, Marta Grzesik, Patrycja Ciborowska, Monika Michalczuk

18.Rolnictwo precyzyjne - czy to się opłaca?

Anna Smurzyńska-Łukasik

22.Jak przeciwdziałać kanibalizmowi u indyków?

Henryka Grażyna Korytkowska

26.Produkcja indyków w Polsce w 2021 r.

Marian Biegański

31.Precyzyjne sterowanie oświetleniem w kurnikach

Przemysław Marek

34.Prebiotyki i zakwaszacze w żywieniu kurcząt brojlerów [PIŚMIENNICTWO]

Franciszek Brzóska

40.Zalety stosowania betainy w żywieniu drobiu [CAŁY ARTYKUŁ]

Maciej Bochenek

44.Mineralne żywienie kur w późnym okresie nieśności

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

48.Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. V

Wojciech Kozdruń

52.Drożdże w żywieniu drobiu

Agata Dankowiakowska

56.Wysoce zjadliwa grypa ptaków – jaki scenariusz na rok 2022? (CAŁY ARTYKUŁ)

Marta Krupa

61.Spółka komandytowo-akcyjna jako antidotum na Polski Ład?

Renata Karbowska-Kuźma - Radca Prawny

65.Jaja bażancie

Lidia Lewko

67.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE

Elżbieta Anders

69.Rynek Rolny – analizy, tendencje, oceny

71.Rynek Drobiu i Jaj – stan i perspektywy

73.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

Andrzej Konarkowski

77.Raport: Polski eksport mięsa drobiowego w 2021 roku

Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma