Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 7/2014

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Wykorzystanie bioróżnorodności drobiu w rozwoju

obszarów przyrodniczo cennych

Józefa Krawczyk

9.

Wpływ obsady brojlerni na warunki termiczne w

strefie przebywania kurcząt w drugiej połowie cyklu

produkcyjnego

Grzegorz Nawalany, Wacław Bieda, Paweł Sokołowski

12.

Wartość użytkowa bażantów (Phasianus colchicus L.) w

świetle badań przeprowadzonych przez pracowników

Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, cz. I

Helena Kontecka

16.

Wywiad przy okrągłym stole: Obiecujące proteazy

21.

Znana, ale często niedoceniana w chowie drobiu, witamina E

Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk

26.

Ziemia rolna na sprzedaż!!!

Adam Kuźma

30.

Wybrane mikroelementy w wielkotowarowej

produkcji drobiarskiej, cz. II

Katarzyna Bobusia, Andrzej Gaweł, Kamila Bobrek

35.

Dlaczego warto stosować metioninę sypką?

Robert Łubnicki, Piotr Kwiatkowski

37.

Produkcja, ceny i konsumpcja drobiu w 2013 roku, cz. I

Krystyna Świetlik

42.

Tajemnica białej granulki, czyli dlaczego ptaki jedzą styropian

Teresa Majewska

46.

Zadbaj o czystość linii pojenia przed wstawieniem!

Czyszczenie systemów linii pojenia w przerwie produkcyjnej

Dariusz Lewandowski

48.

II Warsztaty Naukowe z zakresu przygotowywania wniosków

o finansowanie projektów badawczych

Tomasz Szwaczkowski

52.

Algi w paszach dla drobiu

Magdalena Dymek, Teresa Skiba

58.

Zachowania godowe ptaków, cz. III

Karolina Wnęk, Monika Łukasiewicz

64.

XVIII Sympozjum Drobiarskie

66.

Nicienie pasożytujące u drobiu - glista ptasia

Kamila Bobrek, Katarzyna Bobusia, Andrzej Gaweł

70.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii

Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego

oraz pasz

Elżbieta Anders

73.

Współczesne trendy w utrzymaniu ciągłości efektywnej

produkcji drobiarskiej

74.

Reasumpcja

76.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

80.

Notowania


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma