Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 12/2012

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Ptaki, nie tylko domowe raport - 2012

Maciej Pawlak

7.

Zapotrzebowanie na białko paszowe a zakaz stosowania białka GMO w żywieniuzwierząt w Polsce

Franciszek Brzóska

14.

ZWD Malec - lider innowacyjności

16.

Występowanie herpeswirusów u ptaków dziko żyjących w Polsce

Grzegorz Woźniakowski

20.

Genetyczny potencjał wzrostu brojlerów, a opłacalność ich produkcji, cz. X

Alina Rachwał

26.

Czy warto samemu produkować paszę?

Wojciech Grudzień

28.

Czy będziemy dokarmiać brojlery już w jajku?

Karolina B. Głodek

30.

Udział czynników wzrostu w funkcjonowaniu jajnika ptaków

Anna Hrabia, Janusz Rząsa

34.

Inwestycja z potrójnym zyskiem TROI, czyli optymalizacja wykorzystania białka pasz dla drobiu z zastosowaniem EtoZym-u PE

Tomasz Wertelecki, Piotr Łambucki

38.

Zastosowanie RONOZYME® ProAct w żywieniu kurcząt brojlerów

Monika Michalczuk, Katarzyna Bogdańska

40.

A gdyby tak…

43.

Przygotowanie kurnika do kolejnego cyklu - rola zamgławiania

Katarzyna Jankowska

50.

Promocja przedsiębiorstwa poprzez stronę firmową na Facebooku, cz. I

Jakub Pawlak

56.

Projekt „Przygotowanie i implementacja prototypu kultur bakteryjnych do paszy,dla poprawy zdrowotności i wyników produkcyjnych brojlerów”,współfinansowany z działania 1.4 POIG, unikatową szansą na znaczącą poprawęefektów produkcyjnych w branży drobiarskiej.

58.

Biologia gatunku Batalion (Philomachus pugnax), cz.II

Monika Łukasiewicz, Karolina Wnęk

62.

Vilofoss Polska - nowe przedsięwzięcie koncernu DLG w Polsce

64.

Optymalizacja organizacji czasu pracy w działalności drobiarskiej poprzez wybórwłaściwego systemu czasu pracy, cz. I

Adam Kuźma - Radca Prawny

68.

Sympozjum Drobiarskie - PIAST PASZE sp. z o.o.

69.

Produkcja drobiarska w Europie - zintegrowany system produkcji

Paweł Konieczka

72.

Decyzja środowiskowa - czym jest i jak ją uzyskać?

Hanna Szymanowicz, Marzena Kosatka

78.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

80.

HAMA PLUS S.A. otwiera własny zakład produkcji jaj wylęgowych

Paweł Rembacz, Łukasz Szyło, Marcin Bartkowiak, Thomas Holm Jensen

81.

Ułatwiajmy sobie pracę stosując poprawne słownictwo, cz. V

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

85.

Urodziny BioPoint

86.

Reasumpcja - Rynek Drobiu

88.

Jaja kacze? Dlaczego nie!

Lidia Lewko

90.

Jubileusz 45 lecia rodzinnej Firmy Drobiarskiej Wąsikowskich

92.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma