Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2024
Spis treści
2.Choroby drobiu przebiegające ze zmianami patologicznymi w narządzie wzroku, cz. VII
Karolina Piekarska, Natalia Styś-Fijoł, Agnieszka Stolarek
6.Komfort cieplny w chowie piskląt przez pierwsze dni ich życia
Andrzej Konarkowski
9.Dobre praktyki bioasekuracyjne i zrównoważona produkcja, cz. I
Jakub Biesek, Mirosław Banaszak
14.Emisja pyłów na fermach drobiarskich, cz. II
Przemysław Marek
18.Synbiotyki - połączenie prebiotyków i probiotyków, cz. I
Adam Mirowski
21.Inkubacja – po prostu
Maciej Kolańczyk
26.Kanibalizm i pterofagia w produkcji drobiarskiej
Henryka Grażyna Korytkowska
30.Molekularne podstawy wpływu technologii in ovou kur (PIŚMIENNICTWO)
Aleksandra Dunisławska
36.Zatrudnianie cudzoziemców w branży drobiarskiej
Renata Karbowska-Kuźma
40.W staropolskiej kuchni „Perliczka na talerzu”
Tadeusz Barowicz
44.Życie dla potomstwa, cz. I
Paulina Woźniak, Wiktoria Kościów, Monika Łukasiewicz-Mierzejewska
48.Osiągnięcia i wyzwania genetyki i hodowli drobiu 2023 (CAŁY ARTYKUŁ)
Tomasz Szwaczkowski
51.Rynek Rolny – analizy, tendencje, oceny
56.Drobiarstwo w Polsce i na świecie
Andrzej Konarkowski
57.Informacje rynkowe
61.Produkcja kurcząt nie zwalnia. Rok 2023 z kolejnym rekordem
Katarzyna Gawrońska