Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2024

Kup teraz

Spis treści

2.Choroby drobiu przebiegające ze zmianami patologicznymi w narządzie wzroku, cz. VII

Karolina Piekarska, Natalia Styś-Fijoł, Agnieszka Stolarek

6.Komfort cieplny w chowie piskląt przez pierwsze dni ich życia

Andrzej Konarkowski

9.Dobre praktyki bioasekuracyjne i zrównoważona produkcja, cz. I

Jakub Biesek, Mirosław Banaszak

14.Emisja pyłów na fermach drobiarskich, cz. II

Przemysław Marek

18.Synbiotyki - połączenie prebiotyków i probiotyków, cz. I

Adam Mirowski

21.Inkubacja – po prostu

Maciej Kolańczyk

26.Kanibalizm i pterofagia w produkcji drobiarskiej

Henryka Grażyna Korytkowska

30.Molekularne podstawy wpływu technologii in ovou kur (PIŚMIENNICTWO)

Aleksandra Dunisławska

36.Zatrudnianie cudzoziemców w branży drobiarskiej

Renata Karbowska-Kuźma

40.W staropolskiej kuchni „Perliczka na talerzu”

Tadeusz Barowicz

44.Życie dla potomstwa, cz. I

Paulina Woźniak, Wiktoria Kościów, Monika Łukasiewicz-Mierzejewska

48.Osiągnięcia i wyzwania genetyki i hodowli drobiu 2023 (CAŁY ARTYKUŁ)

Tomasz Szwaczkowski

51.Rynek Rolny – analizy, tendencje, oceny

56.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

Andrzej Konarkowski

57.Informacje rynkowe

61.Produkcja kurcząt nie zwalnia. Rok 2023 z kolejnym rekordem

Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma