Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 8/2022

Kup teraz

Spis treści

2.Genetyka i hodowla drobiu – z perspektywy 30-lecia

Tomasz Szwaczkowski

8.Metody biotechnologiczne w ochronie bioróżnorodności ptaków

Ewa Łukaszewicz

12.Roślinne substancje biologicznie czynne w walce z zarazkami jelitowymi, cz. II

Adam Mirowski

16.Kokcydioza drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

20.Mykobakteriozy ptaków, cz. IV

Artur Ciszewski, Łukasz Jarosz, Agnieszka Marek, Zbigniew Grądzki

24.Postbiotyki - charakterystyka i wpływ na zdrowotność i produkcyjność drobiu

Anna Arczewska-Włosek, Sylwester Świątkiewicz

28.Rezystom przewodu pokarmowego drobiu - geny oporności na antybiotyki

Aleksandra Dunisławska

30.Kokcydioza drobiu – nowe wyzwania i możliwości kontroli choroby (CAŁY ARTYKUŁ)

Albert Nakielski

33. Pozytywne i negatywne aspekty sztucznego unasieniania drobiu

Artur Szyłak, Wiktor Tarłowski, Bożena Króliczewska

37.Salmonella na fermach drobiu - profilaktyka i zasady zwalczania

Agata Dankowiakowska

42.Koncentrat włókna surowego ARBOCEL® niezbędny element w produkcji drobiarskiej (CAŁY ARTYKUŁ)

Jakub Urban, Adriana Jaroszek, Damian Bień, Martyna Batorska, Monika Michalczuk

46.Jajo od środka, czyli cechy istotne dla zarodka

Weronika Ragus, Zuzanna Brzycka, Monika Grzybulska, Jakub Biesek

50.Biotechnologia – modyfikacje genetyczne roślin paszowych

Franciszek Brzóska

55.Ile żyta dla niosek? (CAŁY ARTYKUŁ)

Mariusz Kopeć

56.Aktualne problemy w patologii drobiu (CAŁY ARTYKUŁ)

59.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE

Elżbieta Anders

61.XXV Sympozjum Drobiarskie (SYMPOZJUM)

62. Rynek Drobiu – stan i perspektywy

65.Informacje rynkowe

66.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

Andrzej Konarkowski

69.Szacunki dynamiki rocznych zmian bieżącej produkcji drobiarskiej w obszarze europejskim na podstawie danych o wylęgach piskląt

Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma