Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 7/2022

Kup teraz

Spis treści

3.     30 lat minęło… reminiscencje drobiarskie

        M. Pawlak

7.     Aminy biogenne w mięsie drobiowym, cz. II [PIŚMIENNICTWO]

        W. Wójcik, K. Damaziak, J. Riedel, O. Świder

10.   Mykobakteriozy ptaków, cz. III

        A. Ciszewski, Ł. Jarosz, A. Marek, Z. Grądzki

14.   Rozważne stosowanie antybiotyków w zrównoważonej produkcji drobiarskiej

        P. Szeleszczuk, B. Dolka, A. Żbikowski, G. Szafraniec,

        M. Rogala-Hnatowska

22.   Plusy i minusy różnicy czułości testów ELISA w kontekście monitoringu stanu zdrowia ptaków

        M. Śmiałek, J. Kowalczyk, B. Tykałowski, T. Stenzel, D. Dziewulska,

        A. Koncicki

26.   Włókno detergentowe i włókno pokarmowe w paszach drobiowych

        F. Brzóska

31.   Ile żyta dla brojlerów? [CAŁY ARTYKUŁ]

        M. Kopeć

32.   Roślinne substancje biologicznie czynne w walce z zarazkami jelitowymi, cz. I

        A. Mirowski

36.   Analiza preferencji konsumenckich dotycząca zakupu i spożycia jaj gotowanych marynowanych, cz. II [PIŚMIENNICTWO]

        I. Chwastowska-Siwiecka, A. Kurenda

40.   Zmiany klimatu a przyszłość produkcji brojlerów

        S. Wężyk, R. Gilewski

44.   Nowoczesne utrzymanie drobiu

        E. Herbut, P. Herbut

47.   Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. IX

        W. Kozdruń

50.  Anitox prezentuje Fortrol®, nową wysoce opłacalną mieszaninę kwasów organicznych [CAŁY ARTYKUŁ]

52.   Badanie histopatologiczne w diagnostyce chorób drobiu

        M. Gesek

58.   W krajach UE trwa proces uwalniania kur niosek z klatek

        A. Konarkowski

61.   AGROBLAZ - technologia w produkcji drobiu [CAŁY ARTYKUŁ]

62.   Selen w żywieniu drobiu a wyniki produkcyjne i jakość produktów

        D. Bień, P. Ciborowska, J. Urban, U. Sikorska, P. Konieczka,

        M. Michalczuk

66.   Samowystarczalność energetyczna budynków inwentarskich cz. II

        P. Marek

70.   Wykrywanie gryzoni w budynkach inwentarskich i wokół nich

        S. Ignatowicz

75.   Planowane zmiany w kodeksie pracy w 2022 roku

        R. Karbowska-Kuźma

78.   Rynek Drobiu – stan i perspektywy

82.   Informacje rynkowe

84.   Drobiarstwo w Polsce i na świecie

        A. Konarkowski

88.   Unijny handel zagraniczny w sektorze jaj w pierwszym kwartale 2022 roku

K. Gawrońska

Kup teraz

Bieżący numer