Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 4/2020
Spis treści
2.Zmiany cen detalicznych jaj w latach 2017-2019 na tle wieloletniej tendencji, cz. II
Krystyna Świetlik
6.Co wpływa na ilość pobieranej paszy? Cz. II
Adam Mirowski
10.Zastosowanie alternatywnych źródeł białka roślinnego, a jakość produktów drobiarskich
Katarzyna Perz, Marcin Hejdysz
15.Czym jest „zdrowie przewodu pokarmowego” w żywieniu zwierząt?
Pietro Celi
18.Wpływu stresu cieplnego na reakcje organizmu oraz jakość mięsa drobiowego
Bożena Króliczewska
23.Gryzonie – wielce niepożądane na fermie
Henryka Grażyna Korytkowska
27.Wykrywanie problemów zdrowotnych drobiu
Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
32.Ptasia grypa - regulacje prawne
Adam Kuźma
35.Mokra ściółka – jak rozwiązać problem?
Agata Dankowiakowska
38.Naturalne dodatki pomagają zapobiegać kokcydiozie
Fernando Lima
39.Z BIOMIN naturalnie przeciwko kokcydiozie
Luis Valenzuela
42.Wykorzystanie ziarna żyta jako źródła składników pokarmowych w żywieniu drobiu, cz. I
Sylwester Świątkiewicz, Anna Arczewska-Włosek
46.Czy konsument jest gotowy na zmiany w branży jajczarskiej?
Monika Michalczuk, Ines Belkhodja, Anna Siennicka, Katarzyna Gawrońska
48.Dekada nowych możliwości
50.SARS-COV-2 – skrót odmieniany przez wszystkie przypadki
Aleksandra Porada
54.Źródła ptasiej grypy w kurniku
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
58.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE
Elżbieta Anders
61.III Międzynarodowa Konferencja Techniczna Eimeriana Avia
62.Drobiarstwo w Polsce i na świecie
Andrzej Konarkowski
65.Polski eksport jaj konsumpcyjnych w 2019 r.
Katarzyna Gawrońska