Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 5/2018

Kup teraz

Spis treści

2.Jajo kurze – źródło przeciwciał, cz. I

Bożena Króliczewska, Jarosław Króliczewski

6.Czy jaja od kur różnych ras różnią się znacznie jakością?

Monika Wlaź, Sebastian Nowaczewski

10.Czy masa jaja wpływa na jego wartość wylęgową?

Błażej Nowak

12.Próbujmy działać z wyprzedzeniem

Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

18.Informacja o łańcuchu żywnościowym (FCI) jako element informacji o produkcie

Michał Tracz, Agnieszka Jackowska-Tracz, Krzysztof Anusz

21.Lepszej jakości jaja, a nie tylko ich więcej

Susanne Kirwan, Mauro di Benetto, Łukasz Tyburski

24.Czy można zwiększyć udział pasz rzepakowych w mieszankach dla brojlerów?

Franciszek Brzóska

28.Stres cieplny u drobiu, cz. I

Agata Dankowiakowska

35.Raport z oceny właściwości antybakteryjnych preparatu Pulmomix Aero

Jarosław Wilczyński

37.Pasza sypka czy granulowana?

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

42.Rozkruszki w paszy i ich szkodliwość, cz. I

Stanisław Ignatowicz

46.Kurnik z betonu komórkowego – dobór materiałów

50.Wpływ temperatury na rozwój zarodków kurzych, cz. I

Adam Mirowski

54.Aktualne dane na temat epidemiologii, diagnostyki i immunoprofilaktyki TRT, cz. III

Marcin Śmiałek, Adam Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Katarzyna Bogusławska, Andrzej Koncicki

59.Pasożytnicze choroby gołębi, cz. II

Konstanty Romaniuk

62.Raport z zanieczyszczenia pasz i materiałów mikotoksynami

65.Co warto wiedzieć przed budową kurnika

Katarzyna Jankowska

68.Żywienie ma znaczenie – IV Konferencja DSM

70.Wykorzystanie zjawiska ewaporacji w efektywnym ochładzaniu powietrza w kurnikach

Przemysław Marek

76.Wytłoki z owoców i warzyw – zastosowanie w żywieniu drobiu

Dorota Szablicka, Marcin Różewicz, Krystyna Jakubowska

81.RODO -ostatni dzwonek!

Adam Kuźma

87.Jak zapewnić wysoką jakość jednodniowych piskląt?

88.Ozdobne blaszkodziobe: kaczki, cz. III

Marcin Różewicz

90.Dzikie mandarynki w Polsce - jak wzbogaciliśmy się o nowy gatunek, cz. I

Łukasz Wardecki, Arkadiusz Matuszewski, Monika Łukasiewicz, Fatima Hayatli

92.VI WWC

93.Czy rynek mięsa drobiowego w Europie podlega mechanizmom wolnej konkurencji?

Mariusz Szymyślik

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma