Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2016
Spis treści
2. Ekspresja naturalnych zachowań kur niosek w kontekście ich dobrostanu
Katarzyna Łagowska, Marcin Różewicz, Elżbieta Bombik,Krystyna Jakubowska, Małgorzata Bednarczyk
8. Wpływ ukształtowania przednich ścian klatek na ich walory użytkowe
Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak
14. Globalizacja a sektor jajczarski
Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
17. Sześć sposobów zwalczania cellulitis u brojlerów
Luca Vandi, Paweł Kędzia
20. Strategiczna rola miedzi
Natalia Mroczek-Sosnowska, Monika Łukasiewicz, Anna Siennicka,Ewa Sawosz, Jan Niemiec
24. Ochrona znaku towarowego
Patrycja Amrozińska-Kasiak
27. Efektywne ogrzewanie budynków inwentarskich dla drobiu - klasyczne i ekoenergetyczne
Przemysław Marek
34. Wysoka jakość paszy kluczem maksymalizacji zysków w tuczu brojlerów
Alicja Samorzewska
36. Biotyna w żywieniu drobiu
Adam Mirowski
39. Witaminy jako niezbędny składnik diety pokarmowej drobiu
Henryka Grażyna Korytkowska
46. LUXWIT CZOSNEK - polski produkt - światowa jakość
Wojciech Grudzień
48. Zatrudnienie menedżera - podatki i składki ubezpieczeniowe w telegraficznym skrócie
Adam Kuźma
52. Lekowrażliwość bakterii izolowanych od chorych kurcząt brojlerów pochodzących z ferm zlokalizowanych w województwie wielkopolskim, cz. II. Enterococcus spp.
Jarosław Wilczyński, Danuta Wystalska
58. Wpływ żywienia na wydziobywanie piór
Joanna Brzozowska
60. Wykorzystanie odpadu gorzelnianego DDGS w żywieniu ptaków rzeźnych, cz. I. Kurczęta brojlery
Ewa Łukaszewicz, Artur Kowalczyk
63. Propozycje skutecznego ograniczania inwazji Dermanyssus gallinae w fermach kur niosek
Konstanty Romaniuk, Rajmund Sokół
68. Jak zapobiegać FPD poprzez suplementację?
Albert Nakielski, Andrzej Juszczuk
70. Zagrożenia dla producenta drobiu w środowisku pracy
Katarzyna Jankowska
74. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektorów jaj, mięsa drobiowego oraz pasz
Elżbieta Anders
76.Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Informacje, opinie, stanowiska i wnioski
80.Notowania