Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 7/2022

Kup teraz

Spis treści

3.30 lat minęło… reminiscencje drobiarskie

M. Pawlak

7.Aminy biogenne w mięsie drobiowym, cz. II [PIŚMIENNICTWO]

W. Wójcik, K. Damaziak, J. Riedel, O. Świder

10.Mykobakteriozy ptaków, cz. III

A. Ciszewski, Ł. Jarosz, A. Marek, Z. Grądzki

14.Rozważne stosowanie antybiotyków w zrównoważonej produkcji drobiarskiej

P. Szeleszczuk, B. Dolka, A. Żbikowski, G. Szafraniec,

M. Rogala-Hnatowska

22.Plusy i minusy różnicy czułości testów ELISA w kontekście monitoringu stanu zdrowia ptaków

M. Śmiałek, J. Kowalczyk, B. Tykałowski, T. Stenzel, D. Dziewulska,

A. Koncicki

26.Włókno detergentowe i włókno pokarmowe w paszach drobiowych

F. Brzóska

31.Ile żyta dla brojlerów? [CAŁY ARTYKUŁ]

M. Kopeć

32.Roślinne substancje biologicznie czynne w walce z zarazkami jelitowymi, cz. I

A. Mirowski

36.Analiza preferencji konsumenckich dotycząca zakupu i spożycia jaj gotowanych marynowanych, cz. II [PIŚMIENNICTWO]

I. Chwastowska-Siwiecka, A. Kurenda

40.Zmiany klimatu a przyszłość produkcji brojlerów

S. Wężyk, R. Gilewski

44.Nowoczesne utrzymanie drobiu

E. Herbut, P. Herbut

47.Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. IX

W. Kozdruń

50. Anitox prezentuje Fortrol®, nową wysoce opłacalną mieszaninę kwasów organicznych [CAŁY ARTYKUŁ]

52.Badanie histopatologiczne w diagnostyce chorób drobiu

M. Gesek

58.W krajach UE trwa proces uwalniania kur niosek z klatek

A. Konarkowski

61.AGROBLAZ - technologia w produkcji drobiu [CAŁY ARTYKUŁ]

62.Selen w żywieniu drobiu a wyniki produkcyjne i jakość produktów

D. Bień, P. Ciborowska, J. Urban, U. Sikorska, P. Konieczka,

M. Michalczuk

66.Samowystarczalność energetyczna budynków inwentarskich cz. II

P. Marek

70.Wykrywanie gryzoni w budynkach inwentarskich i wokół nich

S. Ignatowicz

75.Planowane zmiany w kodeksie pracy w 2022 roku

R. Karbowska-Kuźma

78.Rynek Drobiu – stan i perspektywy

82.Informacje rynkowe

84.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

A. Konarkowski

88.Unijny handel zagraniczny w sektorze jaj w pierwszym kwartale 2022 roku

K. Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma