Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 3/2019

Kup teraz

Spis treści

2.Tworzywa sztuczne - dobrodziejstwo i przekleństwo

Maciej Pawlak

7.Dwa oblicza bakterii Enterococcus hirae – od komensala do patogena drobiu

Beata Dolka, Piotr Szeleszczuk

11.Jod w produkcji drobiarskiej

Tadeusz Barowicz, Mariusz Pietras

15.Olejki eteryczne w żywieniu drobiu

Agata Dankowiakowska

19.Co decyduje o zmianach w systemach utrzymania drobiu?, cz. II

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

23.Efektywne wykorzystanie energii w chowie drobiu – zalecenia BAT 8, cz. II

Przemysław Marek

28.Ukierunkowanie mikrobiomu na rozkład włókna – nowa strategia żywieniowa

Maciej Bochenek, Rob ten Doeschate, Tara York, Gilson Gomes

32.Stada rodzicielskie kur mięsnych

Henryka Grażyna Korytkowska

36.Cynk w formie nieorganicznej czy organicznej?

Adam Mirowski

40.Choroby układu mięśniowo-szkieletowego kurcząt brojlerów, cz. IV

Sara Dzik, Tomasz Mituniewicz

42.Nasza pasja - Twój sukces

44.Ważna bioasekuracja, która zapobiega, a nie leczy, cz. I

Katarzyna Jankowska

52.Jak i co widzą kury?

Eugeniusz Herbut

56.Uciążliwość odorowa ferm drobiu, cz. I

Andrzej Konarkowski

60.Genomowe uwarunkowania odporności kur na stres

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

64.Problemy lekarsko-weterynaryjne u drobiu wodnego, cz. IV

Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj, Natalia Styś–Fijoł, Karolina Piekarska

68.Dobrostan kur w różnych systemach utrzymania – obserwacje własne

Joanna Kulikowska

70.Podatki po nowemu!

Adam Kuźma

73.Kolejna edycja Agro Days. Dni Hodowcy zakończona sukcesem!

74.Szósty zmysł kury?

Łukasz Wardecki, Monika Łukasiewicz, Fatima Hayatli, Julia Maciocha

77.Squab – tuczone gołębie rzeźne to drób ekskluzywny, cz. I

Franciszek Brzóska

79.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE

Elżbieta Anders

81.Wyniki polskiego eksportu jaj konsumpcyjnych w 2018 roku

Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma