2. Wyniki produkcyjne i jakość mięsa kogutków rasy żółtonóżka kuropatwiana i karmazyn, cz. II
Józefa Krawczyk
6. Sezonowość spożycia jaj w Polsce na tle wieloletniej tendencji w rozwoju ich produkcji i zużycia, cz. III
Krystyna Świetlik
10. Zawartość pierwiastków toksycznych w tkankach drobiu
Agnieszka Nawrocka, Maciej Durkalec, Wojciech Kozdruń
14. Rola kwasu guanidynooctowego w ograniczaniu miopatii u drobiu, cz. I
Ewelina Patyra, Krzysztof Kwiatek
18. Ochrona hodowli przed salmonellą i przegrzaniem
Klaudia Lenhardt
20. Znaczenie warunków środowiskowych w odchowie kurcząt
Eugeniusz Herbut, Piotr Herbut
24. Żywienie a zapalenie skóry podeszwy stopy, cz. I
Adam Mirowski
28. Dodatki paszowe dla drobiu
Franciszek Brzóska
33. Szczep ma znaczenie: wyselekcjonowana kombinacja jest kluczem dla udanego rozwiązania
Christophe Bostvironnois, Katarzyna Walczyk
36. Mechaniczne łapanie brojlerów w chowie ściółkowym
Przemysław Marek
40. Choroba Mareka, cz. IV
Wojciech Kozdruń
44. Jak zapewnić sukces niosek już w pierwszym okresie ich wychowu?
Henryka Grażyna Korytkowska
48. Ortofenylofenol – skuteczna dezynfekcja metodą ultradyfuzji
Anna Sobieszczańska
50. Koronawirusy ptaków i ludzi – podobieństwa i różnice, cz. I
Wojciech Hodorowicz
55. Koło ratunkowe dla świeżego mięsa drobiowego w czasach COVID-19, cz. I
Katarzyna Jankowska
59. Produkcja indyków w Polsce w 2020 r.
Marian Biegański
63. Ptasia grypa spędza sen z powiek drobiarzom na całym świecie!
Andrzej Konarkowski
69. Nowe Prawo Zamówień Publicznych – zagadnienia wybrane
Patrycja Amrozińska-Kasiak
72. Wiosenny spacer melomana
Magda Podbylska
74. Skuteczność roszczeń odszkodowawczych wobec skarbu państwa w czasach COVID-19
Renata Karbowska-Kuźma
77. Drobiarstwo w Polsce i na świecie
Andrzej Konarkowski
79. Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE
Elżbieta Anders
80. Analiza: Polskie jaja na rynkach zagranicznych 2020
Katarzyna Gawrońska