Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 10/2021

Kup teraz

Spis treści

2.Wysoce zjadliwa grypa ptaków w Polsce w sezonie 2020/2021 - geneza, przebieg, skutki

K. Śmietanka, E. Świętoń, K. Niemczuk

8.Chityna – czynnik antyżywieniowy czy antydrobnoustrojowy?

B. Kierończyk, Z. Mikołajczak, M. Rawski, J. Kowalska, D. Józefiak

14.Wpływ wczesnego programowania mikrobioty jelitowej kur na efekty genetyczne i epigenetyczne

A. Dunisławska

18.Podróż pełna odkryć - wpływ peptydoglikanów na funkcjonowanie przewodu pokarmowego u drobiu

A. Jansman

22.Optymalny wybór systemu grzewczego dla drobiu, cz. I

P. Marek

26.Niedobory witamin w diecie indyków, cz. I

H. G. Korytkowska

31.Neutralizacja szkodliwego działania trichotecenów w żywieniu kur nieśnych

M. Bochenek

34.Glinokrzemiany w produkcji drobiarskiej z punktu widzenia „Bezpiecznej Fermy”

J. Biesek, M. Banaszak

38.Zastosowanie olejku eterycznego z kwiatów lawendy lekarskiej w tuczu kurcząt brojlerów, cz. II

M. Adaszyńska-Skwirzyńska

42.Mikroelementy w formie chelatów pomagają poprawić jakość mięsa i tuszki nowoczesnych brojlerów

M. Huard

46.Przyczyny biegunek u drobiu, cz. I

A. Mirowski

50.Problemy lekarsko-weterynaryjne związane z układem sercowo-naczyniowym u drobiu

W. Kozdruń

54.Kwas hydroksyoctowy – przełom w dezynfekcji w zakładach wylęgu drobiu

A. Sobieszczańska

56.Marynowanie jaj gotowanych

I. Chwastowska-Siwiecka

62.Szczepić przeciw kokcydiozie - im szybciej tym lepiej!

S. Wężyk, R. Gilewski

66.Nowelizacja kodeksu postępowania administracyjnego, czyli słów kilka o zmianach istotnych dla każdego

R. Karbowska-Kuźma

69.Wydajność kwasu guaniydynooctowego (GAA)

B. Saremi

74.Klastry energetyczne i spółdzielnie energetyczne – wybrane aspekty prawne

P. Amrozińska-Kasiak

78.Wielki sukces VI Konferencji „SanHatch@” firmy CID LINES

80.Ochrona ptaków dziko żyjących i ich siedlisk – monitoring na przykładzie bociana czarnego, cz. II

A. Drożdżowska, M. Łukasiewicz-Mierzejewska

83.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

A. Konarkowski

84.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE

E. Anders

85.Liberalizacja handlu z Ukrainą

K. Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma