2. Ptaki, nie tylko domowe raport - 2017
Maciej Pawlak
8. Druga twarz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych n-3
Paweł Konieczka
12. Czy możliwa jest zamiana śruty sojowej GMO na nasiona roślin strączkowych? Cz. I
Franciszek Brzóska
19. Analiza zawartości mykotoksyn w pszenicy - Nutriad Polska 2017
Radka Borutova
22. Zasady pobierania materiału biologicznego od ptaków do badań
z wykorzystaniem technik biologii molekularnej
Daria Dziewulska, Tomasz Stenzel, Joanna Kowalczyk, Marcin Śmiałek, Bartłomiej Tykałowski, Andrzej Koncicki
28. Żywienie a stan zdrowotny wątroby, cz. III
Adam Mirowski
33. Ocena preparatu Bactrill L400
Jarosław Wilczyński
36. Kolibakteriozy drobiu, cz. I
Agata Dankowiakowska
40. Nowe aspekty żywienia kurcząt brojlerów
Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
47. Komfort cieplny a optymalne ogrzewanie kurnika
Katarzyna Jankowska
52. Żywieniowe metody ograniczania występowania wad mięśni piersiowych
Stanisław Budnik, Vivek Kuttapan, Ajay Bhoyar
56. Jakie elementy powinna zawierać metodyka badań i oceny urządzeń dla drobiu? Cz. III
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
59. Dezynfekcja w produkcji drobiarskiej, cz. II
Małgorzata Bednarczyk
63. Zwalczanie ptaszyńca kurzego - fluralaner jako innowacyjne narzędzie
Rajmund Sokół, Sylwia Koziatek-Sadłowska
68. Jak poprawić efektywność produkcji drobiarskiej?
Joanna Kanikuła
70. Optymalizacja mikroklimatu w kurniku w sezonie jesienno-zimowym
Przemysław Marek
76. Działamy i wspieramy, czyli w trosce o bezpieczeństwo dzieci
78. Wiek kur mięsnych i ułożenie jaja w inkubatorze a wyniki
wylęgowości piskląt
Sebastian Nowaczewski, Mateusz Babuszkiewicz
84. Synergistyczne działanie substancji czynnych Viovit Orego Plus a wykorzystanie paszy
Albert Nakielski, Agata Andrzejewska-Zasiadczyk
86. SDS - syndrom nagłej śmierci sercowej
Karol Kaszperuk, Marcin Różewicz, Dorota Szablicka
92. Umowa na dostawę produktów rolnych
Adam Kuźma
95. Ozdobne blaszkodziobe: kaczki, gęsi, łabędzie, cz. I
Marcin Różewicz
97. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz