Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 3/2017
Spis treści
2.Drobiarstwo, a dzikie ptaki - korzyści i zagrożenia
Alicja Matysiak, Piotr Tryjanowski
8.Enteropatie wirusowe indyków - etiologia, klinika, diagnostyka
Jarosław Wilczyński, Danuta Wystalska
14.Oszczędne gospodarowanie wodą na fermie drobiu
Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak
20.Ciepły kurnik - najlepiej z betonu komórkowego
24.Właściwości bakterii probiotycznych w kontekście poprawy integralności oraz stymulacji rozwoju
mikrostruktury jelit ptaków
Albert Nakielski, Richard Bailey
32.Wykorzystanie emulsyfikatorów w paszach dla drobiu
Marta Kubiś, Maciej Bochenek, Marcin Hejdysz, Sebastian Kaczmarek
40.Pasożyty wewnętrzne drobiu, cz. II
Henryka Grażyna Korytkowska
44.Salmonellozy drobiu
Agata Dankowiakowska, Joanna Bogucka
49.Badanie zawartości mykotoksyn w kukurydzy NUTRIAD Polska 2016
Radka Borutova
52.Bioasekuracja obroną przed wektorami zakażeń na fermach drobiu
Katarzyna Jankowska
58.Kurniki jako zagrożenie dla środowiska, cz. I
Przemysław Marek
65.Szczepienia - skuteczna metoda profilaktyki wielu chorób, cz. I
Małgorzata Bednarczyk
68.Acidomatrix DS w praktyce
Bartosz Przybylski
70.Podatki (prawie) na nowo
Adam Kuźma
73.Odpowiedzialność materialna pracownika, cz. II
Patrycja Amrozińska-Kasiak
76.Bioasekuracja jako narzędzie ochrony przed grypą ptaków
Przemysław Kochański
78.Czosnek i preparaty czosnkowe w żywieniu kurcząt rzeźnych jako substytut antybiotyków paszowych
Franciszek Brzóska
85.Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
92.Forum BIOMIN
Andrzej Konarkowski
96.Najdroższe jajka na świecie
Magda Podbylska
94.Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej
Elżbieta Anders
96.Notowania