Średnie ceny netto (bez VAT) sprzedaży kurcząt i elementów w zakładach drobiarskich
Rodzaj żywca | Cena netto (bez VAT) skupu (zł/tonę) | Zmiana ceny skupu (%) | |||
23.03.2025 | 30.03.2025 | 06.04.2025 | 13.04.2025 | ||
POLSKA | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 9388 | 9293 | 9545 | 10134 | 6,17 |
Tuszki kurcząt 65 % bez szyi | 10349 | 10544 | 10656 | 11135 | 4,5 |
Ćwiartki z kurczaka | 7304 | 7181 | 7415 | 7480 | 0,88 |
Skrzydła z kurczaka | 7176 | 7228 | 7748 | 8036 | 3,72 |
Filet z piersi kurczaka | 21201 | 20839 | 21444 | 21972 | 2,46 |
Nogi z kurczaka | 8234 | 8489 | 8513 | 8827 | 3,69 |
Podudzia z kurczaka | 9469 | 9693 | 9914 | 10155 | 2,43 |
Uda z kurczaka | 9111 | 9066 | 9788 | 9886 | 1 |
REGION PÓŁNOCNY | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 9767 | 9572 | 9829 | 10274 | 4,53 |
Ćwiartki z kurczaka | 7033 | 6790 | 7447 | 7440 | -0,09 |
Skrzydła z kurczaka | 7147 | 7244 | 7980 | 7602 | -4,74 |
Filet z piersi kurczaka | 22406 | 21172 | 22389 | 22578 | 0,84 |
Nogi z kurczaka | 8887 | 8864 | 8589 | - | - |
Podudzia z kurczaka | 9558 | 9780 | 9872 | 10103 | 2,34 |
Uda z kurczaka | - | 8634 | 9716 | 9754 | 0,39 |
REGION CENTRALNY | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 9391 | 9293 | 9554 | 10226 | 7,03 |
Tuszki kurcząt 65 % bez szyi | 10412 | 10651 | 10776 | 11332 | 5,16 |
Ćwiartki z kurczaka | 7274 | 7246 | 7436 | 7536 | 1,34 |
Skrzydła z kurczaka | 7183 | 7216 | 7799 | 8425 | 8,03 |
Filet z piersi kurczaka | 20815 | 20719 | 21329 | 21907 | 2,71 |
Nogi z kurczaka | 8174 | 8402 | 8486 | 8785 | 3,52 |
Podudzia z kurczaka | 9537 | 9810 | 10141 | 10391 | 2,47 |
Uda z kurczaka | 9326 | 9242 | 9996 | 10266 | 2,7 |
REGION POŁUDNIOWO-WSCHODNI | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 9255 | 9171 | 9372 | 9811 | 4,68 |
Ćwiartki z kurczaka | 7016 | 6916 | 7106 | 7348 | 3,41 |
Skrzydła z kurczaka | 6703 | 6658 | 6874 | 6898 | 0,35 |
Filet z piersi kurczaka | 19916 | 19898 | 20175 | 21186 | 5,01 |
Podudzia z kurczaka | 9052 | 9055 | - | 9084 | - |
Uda z kurczaka | 8562 | 8562 | - | 8130 | - |
REGION ZACHODNI | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 10148 | 10185 | 10142 | 10238 | 0,95 |
Tuszki kurcząt 65 % bez szyi | 9935 | 10064 | 10152 | 10271 | 1,17 |
Ćwiartki z kurczaka | 7497 | 7235 | 7396 | 7381 | -0,2 |
Skrzydła z kurczaka | 8376 | 8297 | 8296 | 8221 | -0,9 |
Filet z piersi kurczaka | 21323 | 21516 | 21621 | 21788 | 0,77 |
Nogi z kurczaka | - | 8621 | - | 8458 | - |
Podudzia z kurczaka | 9251 | 9466 | 9496 | 9778 | 2,97 |
Uda z kurczaka | 8714 | 8530 | 9232 | 9266 | 0,37 |
Biuletyn „Rynek Mięsa Drobiowego”, MRiRW, Dep. Rynki Rolne, 00-930 WARSZAWA, ul. Wspólna 30
Regiony: Północny (woj. pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, kujawsko-pomorskie), Centralny (woj. mazowieckie, łódzkie), Południowo-Wschodni (woj. lubelskie, świętokrzyskie, podkarpackie, małopolskie, śląskie), Zachodni (woj. opolskie, dolnośląskie, wielkopolskie, lubuskie, zachodnio-pomorskie)
Regiony: Północny (woj. pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, kujawsko-pomorskie), Centralny (woj. mazowieckie, łódzkie), Południowo-Wschodni (woj. lubelskie, świętokrzyskie, podkarpackie, małopolskie, śląskie), Zachodni (woj. opolskie, dolnośląskie, wielkopolskie, lubuskie, zachodnio-pomorskie)