Średnie ceny netto (bez VAT) sprzedaży kurcząt i elementów w zakładach drobiarskich
Rodzaj żywca | Cena netto (bez VAT) skupu (zł/tonę) | Zmiana ceny skupu (%) | |||
30.06.2024 | 07.07.2024 | 14.07.2024 | 21.07.2024 | ||
POLSKA | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 8748 | 8761 | 8691 | 8895 | 2,35 |
Tuszki kurcząt 65 % bez szyi | 9857 | 9920 | 10090 | 9695 | -3,91 |
Ćwiartki z kurczaka | 6875 | 6856 | 7044 | 7074 | 0,43 |
Skrzydła z kurczaka | 7862 | 7693 | 8131 | 7819 | -3,84 |
Filet z piersi kurczaka | 19202 | 18924 | 19413 | 19497 | 0,43 |
Nogi z kurczaka | 8340 | 8529 | 8526 | 8570 | 0,52 |
Podudzia z kurczaka | 8473 | 8018 | 8342 | 8446 | 1,25 |
Uda z kurczaka | 9045 | 9208 | 9384 | 9020 | -3,88 |
REGION PÓŁNOCNY | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 8744 | 9079 | 8606 | 8604 | -0,02 |
Tuszki kurcząt 65 % bez szyi | 9460 | - | 9590 | 9670 | 0,83 |
Ćwiartki z kurczaka | 6860 | 7031 | 7105 | 7085 | -0,28 |
Skrzydła z kurczaka | 8253 | 8476 | 8589 | 8372 | -2,53 |
Filet z piersi kurczaka | 19174 | 18528 | 19497 | 19792 | 1,51 |
Nogi z kurczaka | 8892 | 9202 | 9252 | 9106 | -1,58 |
Podudzia z kurczaka | 8162 | 7696 | 7962 | 8000 | 0,48 |
Uda z kurczaka | 9091 | 9402 | 9381 | 9374 | -0,07 |
REGION CENTRALNY | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 8763 | 8752 | 8698 | 8938 | 2,76 |
Tuszki kurcząt 65 % bez szyi | 9967 | 9927 | 10026 | 9456 | -5,69 |
Ćwiartki z kurczaka | 7000 | 6940 | 7137 | 7172 | 0,49 |
Skrzydła z kurczaka | 8038 | 7659 | 8229 | 7775 | -5,52 |
Filet z piersi kurczaka | 19252 | 19004 | 19441 | 19467 | 0,13 |
Nogi z kurczaka | 8321 | 8474 | 8495 | 8539 | 0,52 |
Podudzia z kurczaka | 8934 | 8200 | 8464 | 8575 | 1,31 |
Uda z kurczaka | 9039 | 9333 | 9449 | 9249 | -2,12 |
REGION POŁUDNIOWO-WSCHODNI | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 8685 | 8698 | 8625 | 8872 | 2,86 |
Ćwiartki z kurczaka | 6340 | 6573 | 6623 | 6571 | -0,79 |
Skrzydła z kurczaka | 6643 | 6587 | 6595 | 6615 | 0,3 |
Filet z piersi kurczaka | 18417 | 18179 | 18614 | 19104 | 2,63 |
Nogi z kurczaka | - | 9780 | 9670 | 9670 | 0 |
Podudzia z kurczaka | 8938 | 8904 | 8839 | 8901 | 0,7 |
Uda z kurczaka | 8900 | 8915 | 8782 | 8876 | 1,07 |
REGION ZACHODNI | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 8619 | 8930 | 8818 | 8669 | -1,69 |
Tuszki kurcząt 65 % bez szyi | 9413 | 9897 | 10276 | 10143 | -1,29 |
Ćwiartki z kurczaka | 6698 | 6677 | 6852 | 6896 | 0,64 |
Skrzydła z kurczaka | 7033 | 6591 | 7152 | 7305 | 2,14 |
Filet z piersi kurczaka | 19111 | 18937 | 19252 | 19445 | 1 |
Nogi z kurczaka | 8137 | 7900 | 8367 | 8373 | 0,07 |
Podudzia z kurczaka | 8179 | 7606 | 8184 | 8298 | 1,39 |
Uda z kurczaka | 9079 | 8726 | 8862 | 8456 | -4,58 |
Biuletyn „Rynek Mięsa Drobiowego”, MRiRW, Dep. Rynki Rolne, 00-930 WARSZAWA, ul. Wspólna 30
Regiony: Północny (woj. pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, kujawsko-pomorskie), Centralny (woj. mazowieckie, łódzkie), Południowo-Wschodni (woj. lubelskie, świętokrzyskie, podkarpackie, małopolskie, śląskie), Zachodni (woj. opolskie, dolnośląskie, wielkopolskie, lubuskie, zachodnio-pomorskie)
Regiony: Północny (woj. pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, kujawsko-pomorskie), Centralny (woj. mazowieckie, łódzkie), Południowo-Wschodni (woj. lubelskie, świętokrzyskie, podkarpackie, małopolskie, śląskie), Zachodni (woj. opolskie, dolnośląskie, wielkopolskie, lubuskie, zachodnio-pomorskie)