Średnie ceny netto (bez VAT) sprzedaży indyków i elementów w zakładach drobiarskich
Rodzaj żywca | Cena netto (bez VAT) skupu (zł/tonę) | Zmiana ceny skupu (%) | |||
20.10.2024 | 27.10.2024 | 03.11.2024 | 10.11.2024 | ||
POLSKA | |||||
Tuszki indyków 73 % | 14248 | 13516 | 14379 | 14566 | 1,3 |
Filety z piersi indyka | 26102 | 27339 | 27610 | 28256 | 2,34 |
Skrzydła z indyka | 9290 | 9429 | 9498 | 9368 | -1,37 |
Udźce z indyka | 11844 | 12494 | 12745 | 13240 | 3,88 |
Podudzia z indyka | 8001 | 8038 | 8107 | 8288 | 2,23 |
REGION PÓŁNOCNY | |||||
REGION CENTRALNY | |||||
REGION POŁUDNIOWO-WSCHODNI | |||||
REGION ZACHODNI |
Biuletyn „Rynek Mięsa Drobiowego”, MRiRW, Dep. Rynki Rolne, 00-930 WARSZAWA, ul. Wspólna 30
Regiony: Północny (woj. pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, kujawsko-pomorskie), Centralny (woj. mazowieckie, łódzkie), Południowo-Wschodni (woj. lubelskie, świętokrzyskie, podkarpackie, małopolskie, śląskie), Zachodni (woj. opolskie, dolnośląskie, wielkopolskie, lubuskie, zachodnio-pomorskie)
Regiony: Północny (woj. pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, kujawsko-pomorskie), Centralny (woj. mazowieckie, łódzkie), Południowo-Wschodni (woj. lubelskie, świętokrzyskie, podkarpackie, małopolskie, śląskie), Zachodni (woj. opolskie, dolnośląskie, wielkopolskie, lubuskie, zachodnio-pomorskie)