Średnie ceny netto (bez VAT) sprzedaży indyków i elementów w zakładach drobiarskich
Rodzaj żywca | Cena netto (bez VAT) skupu (zł/tonę) | Zmiana ceny skupu (%) | |||
17.11.2024 | 24.11.2024 | 01.12.2024 | 08.12.2024 | ||
POLSKA | |||||
Tuszki indyków 73 % | 13771 | 15223 | 15002 | 14262 | -4,93 |
Filety z piersi indyka | 28352 | 28726 | 28851 | 29480 | 2,18 |
Skrzydła z indyka | 9679 | 9652 | 9758 | 9698 | -0,61 |
Udźce z indyka | 13396 | 13901 | 13794 | 14511 | 5,2 |
Podudzia z indyka | 8439 | 8126 | 8504 | 8679 | 2,06 |
REGION PÓŁNOCNY | |||||
REGION CENTRALNY | |||||
REGION POŁUDNIOWO-WSCHODNI | |||||
REGION ZACHODNI |
Biuletyn „Rynek Mięsa Drobiowego”, MRiRW, Dep. Rynki Rolne, 00-930 WARSZAWA, ul. Wspólna 30
Regiony: Północny (woj. pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, kujawsko-pomorskie), Centralny (woj. mazowieckie, łódzkie), Południowo-Wschodni (woj. lubelskie, świętokrzyskie, podkarpackie, małopolskie, śląskie), Zachodni (woj. opolskie, dolnośląskie, wielkopolskie, lubuskie, zachodnio-pomorskie)
Regiony: Północny (woj. pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, kujawsko-pomorskie), Centralny (woj. mazowieckie, łódzkie), Południowo-Wschodni (woj. lubelskie, świętokrzyskie, podkarpackie, małopolskie, śląskie), Zachodni (woj. opolskie, dolnośląskie, wielkopolskie, lubuskie, zachodnio-pomorskie)