Średnie ceny netto (bez VAT) sprzedaży indyków i elementów w zakładach drobiarskich
Rodzaj żywca | Cena netto (bez VAT) skupu (zł/tonę) | Zmiana ceny skupu (%) | |||
13.04.2025 | 20.04.2025 | 27.04.2025 | 04.05.2025 | ||
POLSKA | |||||
Tuszki indyków 73 % | 16602 | 17115 | 17594 | 17034 | -3,18 |
Filety z piersi indyka | 28650 | 28991 | 29470 | 29969 | 1,69 |
Skrzydła z indyka | 11426 | 11910 | 11839 | 11854 | 0,13 |
Udźce z indyka | 17758 | 17912 | 18377 | 18387 | 0,05 |
Podudzia z indyka | 10182 | 11032 | 11157 | 10488 | -6 |
REGION PÓŁNOCNY | |||||
REGION CENTRALNY | |||||
REGION POŁUDNIOWO-WSCHODNI | |||||
REGION ZACHODNI |
Biuletyn „Rynek Mięsa Drobiowego”, MRiRW, Dep. Rynki Rolne, 00-930 WARSZAWA, ul. Wspólna 30
Regiony: Północny (woj. pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, kujawsko-pomorskie), Centralny (woj. mazowieckie, łódzkie), Południowo-Wschodni (woj. lubelskie, świętokrzyskie, podkarpackie, małopolskie, śląskie), Zachodni (woj. opolskie, dolnośląskie, wielkopolskie, lubuskie, zachodnio-pomorskie)
Regiony: Północny (woj. pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, kujawsko-pomorskie), Centralny (woj. mazowieckie, łódzkie), Południowo-Wschodni (woj. lubelskie, świętokrzyskie, podkarpackie, małopolskie, śląskie), Zachodni (woj. opolskie, dolnośląskie, wielkopolskie, lubuskie, zachodnio-pomorskie)