3. |
Wirusowe choroby przewodu pokarmowego kurcząt |
Katarzyna Domańska-Blicharz |
8. |
Rola zakwaszaczy w profi laktyce chorób przewodu pokarmowego kurcząt brojlerów |
Krzysztof Lipiński |
12. |
Zaburzenia ze strony przewodu pokarmowego u drobiu wodnego |
Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj |
15. |
Wpływ poliprobiotyków na wydajność produkcyjną brojlerów |
Almantas Šimkus |
18. |
Plusy i minusy immunoprofilaktyki międzypokoleniowej w uodpornianiu ptaków w pierwszych tygodniach odchowu |
Marcin Śmiałek, Daria Pestka, Andrzej Koncicki |
22. |
Kolibakterioza - ważny aspekt w ekonomii produkcji drobiarskiej |
Tibor Cserep |
25. |
Wpływ prebiotyku zastosowanego in ovow 12 dobie inkubacji na układ odpornościowy kurcząt |
Mariusz Urbanowski |
28. |
Wpływ żywienia stad rodzicielskich brojlerów na przebieg inkubacji i jakość wylężonych piskląt |
Krzysztof Chudzik, Maarten De Gussenn |
30. |
Sposób na zakażenia beztlenowcowe |
Albert Nakielski |
32. |
Występowanie wirusa zapalenia jelit kaczek (DVE) u wolno żyjących ptaków wodnych w Polsce |
Grzegorz Woźniakowski |
34. |
Zastosowanie testu ELISA do monitorowania odpowiedzi serologicznej po zastosowaniu żywych szczepionek przeciwko mykoplazmozie kur |
Bart van Leerdam |
37. |
Diagnostyka serologiczna zakażeń pałeczkami z rodzaju Salmonella u kur |
Artur Żbikowski, Piotr Szeleszczuk |
40. |
Dezinwazja - niedoceniany element w strategiach profilaktyki kokcydiozy drobiu |
Sylwia Doner, Piotr Szeleszczuk |
47. |
Wirusy infl uenzy ptaków H9N2 na świecie i w Polsce |
Krzysztof Śmietanka, Zenon Minta |
51. |
Praktyczne przykłady leczenia i profilaktyki zakażeń Mycoplasma synoviaew Belgii |
Krzysztof Chudzik, Maarten De Gussenn |