Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 5/2014

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Specyficzne białka macierzy organicznej skorupy jajAgata Gondek, Agnieszka Wnuk, Natalia Mroczek-Sosnowska

10.

Próba identyfikacji jaj Zielononóżki kuropatwianej na podstawie cech morfologicznych, cz. IKrzysztof Damaziak, Julia Riedel, Monika Michalczuk,

Anna Siennicka, Anna Przygudzka16.

Efekty produkcji brojlerów gęsich na rusztachJoanna Sobczak, Tadeusz Waligóra20.

Mycie - ważny etap prawidłowej bioasekuracji na fermieDariusz Lewandowski22.

Rola witamin rozpuszczalnych w tłuszczach w intensywnej produkcji drobiarskiejKatarzyna Bobusia, Andrzej Gaweł, Kamila Bobrek28.

Analiza czynników wpływających na jakość jaj i wyniki reprodukcyjne przepiórek japońskich

(Coturnix coturnix japonica) - cz. I.Sebastian Nowaczewski32.

Zarządzanie problemem mikotoksynJoanna Brzozowska36.

Białkowy Program Wieloletni - nowa szansa dla roślin strączkowychMarcin Hejdysz, Sebastian Kaczmarek, Robert Mikuła,

Andrzej Rutkowski39.

Martwicze zapalenie jelit u drobiuKamila Bobrek, Katarzyna Bobusia, Andrzej Gaweł42.

Reklama produktu leczniczego, cz. IIAdam Kuźma46.

Optymalizacja żywienia zwierząt monogastrycznych w kierunku ograniczenia niekorzystnego wpływu intensywnej produkcji zwierzęcej na środowiskoKatarzyna Stadnicka, Maria Siwek, Tomasz Szwaczkowski52.

Czy ważna jest obecność składników mineralnych w paszy dla drobiu?Katarzyna Jankowska58.

Zachowania godowe ptaków, cz, IKarolina Wnęk, Monika Łukasiewicz60.

Dwudniowe seminarium firmy Verbeek dla polskich hodowców kur niosek zakończyło się ogromnym sukcesem62.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz paszElżbieta Anders64.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i PaszBarbara Ulatowska68.

Notowania

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma