Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 9/2010
Spis treści
Spis treści
2.
Metale ciężkie w środowisku oraz tkankach i produktach drobiarskich, cz. II
Fabiola Bubel, Maciej Durkalec
6.
Zmiany w składzie tkankowym tuszek drobiowych zachodzące wraz z wiekiem ptaków
Roman Bochno, Daria Murawska
10.
Zawartość białka, fosforu, tłuszczu, wody i popiołu w mięsie drobiowym oddzielonym mechanicznie (MDOM) uzyskanym techniką naruszającą strukturę kości
Mirosław M. Michalski
12.
Żywienie kogutów stad rodzicielskich kur mięsnych
Sebastian Kaczmarek
16.
Rola Bordetella avium w patologii indyków
Grzegorz Tomczyk
20.
Praktyczne aspekty stymulacji tempa wzrostu ptaków rzeźnych, cz. II
Michał Jankowski
22.
Wykorzystanie internetu do zwiększenia sprzedaży w małych i średnich przedsiębiorstwach branży drobiarskiej, cz. II
Jakub Pawlak
28.
Bażant złocisty ozdobą ogrodu
Kamil Łukasik, Anna Siennicka
32.
Zalety i wady różnych systemów usuwania pomiotu spod klatek
Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak
36.
Technologia in ovo narzędziem w sterowaniu jakością produkcji drobiarskiej
Marek Bednarczyk
40.
ALLIVET nie tylko na infekcje!!!
Krystian Korzewski
42.
Co lubią ptaki?
44.
Owady i roztocza wektorami chorób zakaźnych drobiu, cz. I
Jagienka Lewińska, Tadeusz Barczak
48.
Wywiad z prezesem Provimi Polska, Maciejem Rybickim
50.
Jakość paszy a zdrowotność wylęganych piskląt, cz. IX
Alina Rachwał
54.
HITowa GĘŚ nagroda dla Kołudy
56.
Bliżej strusia, cz.I
K. Jankowska
58.
IX Światowy Kongres Genetyki Stosowanej w Hodowli Zwierząt
Tomasz Szwaczkowski
62.
Jubileusz
64.
Produkcja jaj spożywczych w rondlu
Andrzej Konarkowski
68.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
72.
Aktualne problemy w patologii drobiu, Wrocław 2010
75.
Historia avioembriopatologii
Iwona PijarskaBińkowska