Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 12/2013
Spis treści
2.
Ptaki, nie tylko domowe raport - 2013
Maciej Pawlak
8.
Mięso drobiowe jako żywność funkcjonalna:
przesłanki zdrowotne
Zenon Zduńczyk
12.
Wykorzystanie krajowych materiałów paszowych
w ekstensywnym chowie kur objętych programem ochrony
Józefa Krawczyk, Zofia Sokołowicz, Sylwester
Świątkiewicz, Jolanta Calik
16.
Bobik niskotaninowy - nowa perspektywa w
żywieniu drobiu
Marcin Hejdysz, Sebastian Kaczmarek, Andrzej Rutkowski
20.
W jaki sposób upewnię się, że wybiorę
odpowiedni dodatek paszowy?
Marie-Laurence Le Ray
22.
Kwasy tłuszczowe oraz witamina E jako
czynniki immunomodulujące - wykorzystanie w żywieniu
kurcząt brojlerów
Paweł Konieczka
24.
Technologia stojąca za jakością wody na
Twojej Fermie
26.
Siódmy dzień odchowu - wskaźnikiem tuczu
brojlerów
Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
30.
Dodatki ziołowe w żywieniu drobiu
Henryka Grażyna Korytkowska
33.
Ceva C.H.I.C.K. Program - innowacyjne metody
kontroli jakości szczepień
Marek Wiśniewski
36.
Dbamy o fermę, zadbajmy również o siebie
Katarzyna Jankowska
40.
Przemysłowa produkcja indyków w Polsce - rys
historyczny, cz.I
Marian Biegański
46.
Lojalni mają lepiej
Łukasz Pączkowski
48.
Zmysł smaku u ptaków
Bożena Króliczewska
52.
Dlaczego aktywna miedź jest tak innowacyjna i
wydajna?
Marie-Laurence Le Ray
53.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii
Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz
Elżbieta Anders
55.
Efektywność LOVIT-probiotic w żywieniu
brojlera, cz. II
58.
Doktor Henryk Wcisło - wspomnienie
Lidia Lewko, Ewa Gornowicz
62.
Egzekucja wierzytelności
Adam Kuźma
66.
Pomiot - drobiowy substrat do produkcji biogazu
Zbigniew Podkówka, Bohuslav Cermak, Witold Podkówka
69.
Kultura walki kogutów, cz. II
Monika Łukasiewicz, Katarzyna Kolosa, Anna Siennicka
74.
BIOMIN Info Days - spotkanie informacyjne
76.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
80.
Notowania