Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 8/2010

Kup teraz

Spis treści



Spis treści

2.

Nowoczesne modelowanie środowiska układu pokarmowego drobiu w aspekcie zdrowotnym i produkcyjnym, cz. IVb

Tomasz Jerzy Wertelecki

8.

Czas i warunki przetrzymywania jaj przed inkubacją jako istotny element wpływający na wyniki wylęgowości oraz metabolizm i jakość piskląt

Sebastian Nowaczewski

12.

Ochrona fermy przed niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi

Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

16.

Krajowy popyt na drób w 2009 roku

Krystyna Świetlik

20.

Jakość paszy a zdrowotność wylęganych piskląt, cz. VIII

Alina Rachwał

24.

Ograniczenie wpływu stresu termicznego w hodowli

brojlera kurzego

26.

Znowu powraca pytanie: białe czy brązowe?

Stanisław Wężyk

27.

SOMMER ­ artykuł promocyjny

28.

Wykorzystanie substancji ziołowych w profilaktyce chorób

zakaźnych

Michał Jankowski

31.

Co jeszcze może mieć wpływ na masę mięśnia piersiowego

u indyków?

Andrzej Konarkowski

34.

Metody diagnostyki kokcydiozy kur

Piotr Szeleszczuk, Ewelina Barbara Czyżewska

40.

Ergo unde veniebas Gallus?, cz. II

Monika Łukasiewicz

43.

Preparaty ziołowe w profilaktyce zespołu zaburzonego wchłaniania i marskości wątroby u zwierząt, cz. III

Henryk Różański, Waldemar Drymel

46.

Co mówi się w Holandii o przywróceniu stosowania mączek

mięsno­kostnych

49.

XXII Międzynarodowe Sympozjum PO WPSA

pt. „Nauka praktyce drobiarskiej ­ praktyka drobiarska nauce”

51.

Nowe programy Provimi Polska dla niosek jaj konsumpcyjnych

52.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

56.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego

Elżbieta Anders


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma