Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2011

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

 

2.

Metody segregacji piskląt w zależności od płci

Krzysztof Damaziak, Monika Michalczuk

8.

Wpływ zamrażania i warunków zamrażalniczego przechowywania na jakość mięsa drobiowego

Iwona Chwastowska­Siwiecka

12.

Rasy zachowawcze w zrównoważonym rozwoju rolnictwa

Józefa Krawczyk

16.

Przyczyny spadku produkcji nieśnej, cz. II

Alina Rachwał

22.

Zasady transportu i uboju drobiu wybranych etapów produkcyjnych w świetle obowiązującego prawa

Mirosław Netczuk, Mirosław Michalski

25.

Rola magnezu w mineralizacji kośćca

Michał Jankowski, Agata Andrzejewska

26.

Dalsza poprawa wartości paszowej rzepaku ­ rzepak żółtonasienny

Stefania Smulikowska

30.

Druga strona zmienności, czyli wyrównanie produktów

drobiarskich

Anna Wolc, Tomasz Szwaczkowski

32.

Niby takie sobie zwykłe jaja…

Andrzej Konarkowski

34.

Ospa ptaków

Anna Dudzic

40.

Doroczne zebranie PO WPSA

42.

ALLIVET ­ najlepszy na zimową aurę

Krystian Korzewski

44.

Pfizer Poultry Health Partnership Vienna Symposium

48.

 

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej

dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego

Elżbieta Anders

50.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

54.

Koszty wymiany klatek mocno uderzą w producentów

jaj spożywczych

Tomasz Kodłubański

56.

Komentarz do artykułu: „Wpływ metod wychładzania

i warunków chłodniczego przechowywania na jakość

mięsa drobiowego”

Elżbieta Anders


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma