Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2011
Spis treści
Spis treści
2.
Metody segregacji piskląt w zależności od płci
Krzysztof Damaziak, Monika Michalczuk
8.
Wpływ zamrażania i warunków zamrażalniczego przechowywania na jakość mięsa drobiowego
Iwona ChwastowskaSiwiecka
12.
Rasy zachowawcze w zrównoważonym rozwoju rolnictwa
Józefa Krawczyk
16.
Przyczyny spadku produkcji nieśnej, cz. II
Alina Rachwał
22.
Zasady transportu i uboju drobiu wybranych etapów produkcyjnych w świetle obowiązującego prawa
Mirosław Netczuk, Mirosław Michalski
25.
Rola magnezu w mineralizacji kośćca
Michał Jankowski, Agata Andrzejewska
26.
Dalsza poprawa wartości paszowej rzepaku rzepak żółtonasienny
Stefania Smulikowska
30.
Druga strona zmienności, czyli wyrównanie produktów
drobiarskich
Anna Wolc, Tomasz Szwaczkowski
32.
Niby takie sobie zwykłe jaja…
Andrzej Konarkowski
34.
Ospa ptaków
Anna Dudzic
40.
Doroczne zebranie PO WPSA
42.
ALLIVET najlepszy na zimową aurę
Krystian Korzewski
44.
Pfizer Poultry Health Partnership Vienna Symposium
48.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej
dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego
Elżbieta Anders
50.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
54.
Koszty wymiany klatek mocno uderzą w producentów
jaj spożywczych
Tomasz Kodłubański
56.
Komentarz do artykułu: „Wpływ metod wychładzania
i warunków chłodniczego przechowywania na jakość
mięsa drobiowego”
Elżbieta Anders