Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 11/2020

Kup teraz

Spis treści

2.Wszystko co trzeba wiedzieć o szczepieniach przeciwko mykoplazmozie drobiu

Anna Sawicka-Durkalec, Grzegorz Tomczyk, Olimpia Kursa

6.Enteropatie wirusowe u indyków

Joanna Kowalczyk, Marcin Śmiałek, Bartłomiej Tykałowski, Andrzej Koncicki

10.Enzymy paszowe w żywieniu drobiu, cz. II

Katarzyna Perz, Marcin Hejdysz

14.Żywienie a syndrom nagłej śmierci sercowej, cz. I

Adam Mirowski

18.Przełomowy komponent sojowy

Jarosław Iwaniuk

20.Natłuszczanie pasz dla drobiu

Marek Pieszka, Mariusz Pietras, Tadeusz Barowicz

26.Skorupa jaja – produkt doskonały

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

30.Zastosowanie płyt warstwowych do termoizolacji budynków inwentarskich

Przemysław Marek

33.Ewolucja zbóż i jej wpływ na enzymy paszowe

Maciej Bochenek, Rob ten Doeschate, Mike Bedford

36.Woda – poważne wyzwanie dla przemysłu drobiarskiego, cz. II

Bartosz Kierończyk, Zuzanna Mikołajczak, Roksana Wachowiak, Damian Józefiak

40.Weterynaryjne aspekty suplementacji witaminy D w produkcji drobiarskiej

Piotr Szeleszczuk, Monika Rogala, Monika Michalczuk

45.Dermanyssus gallinae – ptaszyniec kurzy – informacje praktyczne

Rajmund Sokół

50.CIBENZA EP150 jako efektywne rozwiązanie pozwalające na obniżenie kosztów produkcji brojlerów kurzych

Stanisław Budnik, Dariusz Wolski

54.Znaczenie jakości wody w wielkotowarowej produkcji drobiarskiej, cz. III

Wojciech Kozdruń, Agnieszka Nawrocka

57.Uwarunkowania związane z wytwarzaniem energii elektrycznej z odnawialnych źródeł energii na własne potrzeby

Patrycja Amrozińska-Kasiak

60.Przyczyny uszkodzenia kości mostka kur

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

63.Zagadnienia inwazji Dermanyssus gallinae omawiane podczas obrad konferencji Eimeriana Avia, cz. II

Piotr Szeleszczuk, Monika Rogala, Andrzej Gaweł, Kamila Bobrek

68.Przedsiębiorcy o prawach konsumenta

Renata Karbowska-Kuźma

72.Wielobarierowy mechanizm kontroli bakterii Salmonella u drobiu, cz. I

Paweł Bury-Burzymski

75.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE

Elżebieta Anders

77.Reasumpcja

80.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

Andrzej Konarkowski

81.Trendy społeczne, strategie polityczne i ich wpływ na drobiarstwo

Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma