Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 5/2020

Kup teraz

Spis treści

2.Konsumpcja jaj w Polsce w latach 2016-2019

Krystyna Świetlik

8.Niechłodnicze metody przechowalnictwa jaj konsumpcyjnych, cz. I

Kamil Drabik, Justyna Batkowska, Jakub Chalimoniuk

12.Stres cieplny – zapobieganie przez odpowiedni dobór rozwiązań technicznych w budynkach inwentarskich

Przemysław Marek

16.Znaczenie mikroflory przewodu pokarmowego dla organizmu, cz. I

Adam Mirowski

20.Zastosowanie wielopoziomowych wolier w bezklatkowej produkcji jaj

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

24.Dodanie L-metioniny powoduje ogromne oszczędności w kosztach produkcji paszy

Behnam Saremi

28.Ściółka jako ważny element środowiska w utrzymaniu drobiu

Agata Dankowiakowska

31.Wykorzystanie ziarna żyta jako źródła składników pokarmowych w żywieniu drobiu, cz. II

Sylwester Świątkiewicz, Anna Arczewska-Włosek

34.Walka z ptasią grypą w obiektach drobiarskich wymaga wielokierunkowych badań

Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

38.Rekomendacje KE dotyczące bezpieczeństwa żywności w aspekcie występowania wirusa COVID-19

Mirosław Michalski

41.Probiotyki – narzędzie do optymalizacji kosztów produkcji

Maciej Bochenek

44.Upadłość konsumencka – nowe korzystne zmiany

Adam Kuźma

48.„Zmęczenie” budynków dla drobiu

Eugeniusz Herbut, Piotr Herbut

52.Bobowate grubonasienne w żywieniu drobiu

Tadeusz Barowicz, Mariusz Pietras

56.Kontenerowe mieszalnie pasz – droga do niezależności

Jacek Ignaczak

58.Genetyka drobiu w objęciach korporacji

Franciszek Brzóska

62.Produkcja kapłonów w oparciu o rodzime lub lokalnie zaadaptowane rasy kur

Jolanta Calik

66.Świadomość konsumentów dotycząca zakupu mięsa drobiowego

Monika Michalczuk, Ines Belkhodja, Anna Siennicka

68.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

Andrzej Konarkowski

72.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE

Elżbieta Anders

73.Kondycja polskiego eksportu przetworów z jaj w 2019 roku

Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma