Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 12/2019

Kup teraz

Spis treści

2.Ptaki, nie tylko domowe raport - 2018

Maciej Pawlak

6.Mechanizmy molekularne regresji poowulacyjnych pęcherzyków w jajniku ptaków

Dominika Wolak, Anna Hrabia

10.FPD – problem producenta kurcząt rzeźnych, cz. I

Monika Michalczuk, KatarzynaMaria Jędrzejewska, B.rygida Kruzińska, Aleksandra Kalińska, Anna Siennicka

14.Zastosowanie metody Histo-FISH do wizualizacji biofilmu bakterii Bacillus subtilis w przewodzie pokarmowym

Paweł Konieczka, Stefania Smulikowska

18.Wpływ hałasu na warunki dobrostanowe utrzymania drobiu

Przemysław Marek

22.Jak probiotyki poprawiają wyniki produkcyjne drobiu?

Maciej Bochenek

26.Antybiotykooporność wybranych bakterii wywołujących choroby zakaźneu drobiu

Joanna Żebrowska, Dorota Witkowska

32.Inulina w żywieniu drobiu

Agata Dankowiakowska

35.Możliwości wykorzystania nasion grochu siewnego i bobiku w żywieniu drobiu

Katarzyna Perz, Marcin Hejdysz

40.Wysokostrawne, odżywcze, energetyczne

42.Ile tłuszczu w dawkach pokarmowych dla drobiu? Cz. I

Adam Mirowski

46.Niektóre parametry techniczne urządzeń do usuwania odchodów, cz. II

Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

50.Preparaty fitogeniczne, ich opłacalność i wyniki doświadczeń

52.Problemy lekarsko-weterynaryjne u drobiu wodnego, cz. I

Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj, Natalia Styś–Fijoł, Karolina Piekarska

56.Nasza pasja - Twój sukces

58.Transport kurcząt brojlerów

Henryka Grażyna Korytkowska

62.Choroby układu mięśniowo-szkieletowego kurcząt brojlerów, cz. I

Sara Dzik, Tomasz Mituniewicz

65.Metoda in ovo w immunoprofilaktyce drobiu

Joanna Pawłowska

68.Żywienie kur zimą w systemie ekstensywnym

Joanna Kulikowska

71.Skutki wysokich temperatur i zapobieganie stresowi cieplnemu u drobiu, cz. II

Kinga Cześnik, Dorota Witkowska

74.Jak optymalnie planować produkcję w zakładach drobiarskich?

Adam Steć, Arkadiusz Krzywiński

76.Czynniki antyodżywcze w paszach dla drobiu

Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz

80.Wpływ niektórych czynników na mikrobiotęprzewodu pokarmowego drobiu, cz. II

Andrzej Konarkowski

83.Tasomix otwiera najnowocześniejszą fabrykę pasz w Polsce

84.Spółdzielnia Rolników – novum warte uwagi

Adam Kuźma

88.Różnorodność upierzenia u ptaków domowych, cz. III

Arkadiusz Matuszewski, Monika Łukasiewicz, Agnieszka Wnuk-Gnich,Łukasz Wardecki,

P. Florczuk-Kołomyja

92.Wspomnienie profesora Andrzeja Farugi, dr h.c.

Jan Jankowski

94.VI Kórnickie Dni Nauki

Lidia Lewko, Ewa Gornowicz

95.Reasumpcja

96.48 Międzynarodowe Colloquium Biometryczne. VI Polsko-Portugalskie Warsztaty z Biometrii

Lidia Lewko

97.Ukraiński „Ovostar” inwestuje w produkcję i przetwórstwo jaj na Łotwie

Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma