Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 10/2019

Kup teraz

Spis treści

2.Konsumpcja mięsa i wędlin drobiowych w Polsce w 2018 roku, cz. I

Krystyna Świetlik

6.Funkcjonalność żołądka mięśniowego u ptaków, cz.I

Bartosz Kierończyk, Zuzanna Mikołajczak, Mateusz Rawski, Damian Józefiak

10.Alternatywne źródła białka – europejska soja

Zuzanna Wiśniewska, Marta Kubiś, Sebastian Kaczmarek

14.Jajo dziś i jutro

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

18.Jakość i wartość odżywcza mięsa gęsiego, cz. II

Ewa Burczyk, Jacek Kondratowicz, Sylwia Nowakowska

22.Grzyby jako czynniki ryzyka w produkcji drobiarskiej

Joanna Żebrowska, Dorota Witkowska

27.Zwalczanie gryzoni w fermach drobiarskich, cz. I

Stanisław Ignatowicz

30.Znaczenie CO2 winkubacji komercyjnej

Roger Banwell

32.Dobrostan w żywieniu kurcząt brojlerów

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

37.Wpływ probiotyków na przewód pokarmowy, cz. I

Adam Mirowski

42.Właściwa mikroflora przewodu pokarmowego drobiu

Agata Dankowiakowska

46.Ściółka w chowie drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

50.Bezpieczne i efektywne magazynowanie paszy

Przemysław Marek

55.Peptydoglikany poprawiające wykorzystanie paszy

Rual Lopez-Ulibarri

58.Fizjoterapia w medycynie ptaków

Agnieszka Wnuk-Gnich, Joanna Kołodziejska-Lesisz

62. Dzwonek alarmowy - nowe zagrożenia zoonotyczne

za strony wirusów

Elżbieta Samorek-Salamonowicz

69.Reforma kodeksu postępowania cywilnego – jakie zmiany czekają konsumentów?

Adam Kuźma

72.LXX Kongres Europejskiej Federacji Zootechnicznej

Katarzyna Stadnicka, Tomasz Szwaczkowski

74.XXXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie

75.„Nauka Praktyce – Praktyka Nauce”

Marek Bednarczyk

78.Pasożytnictwo lęgowe u ptaków na przykładzie wybranych gatunków, cz. V

Zuzanna Kiełek, Monika Łukasiewicz, Fatima Hayatli, Julia Maciocha, Łukasz Wardecki

81.Raport KIPDiP: produkcja jaj konsumpcyjnych w Polsce 2018 rok

Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma