Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 4/2019
Spis treści
2.Jajko nie tylko źródłem składników odżywczych
Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz
8.Owady jako innowacyjne źródło tłuszczu paszowego
Bartosz Kierończyk, Mateusz Rawski, Anita Zaworska-Zakrzewska, Aneta Barc,
Wojciech Czekała
13.Preinkubacja jaj i nowe technologie klucia piskląt
Krzysztof Damaziak, Brygida Kruzińska
18.Żywieniowe możliwości modulowania odporności, cz. I
Adam Mirowski
22.Widzieć jak drób
Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
27.Maksymalne wykorzystanie enzymów zwiększa opłacalność produkcji
Maciej Bochenek, Gilson Gomes
30.Obrzeżki – niebezpieczne dla ludzi kleszcze gołębi
Konstanty Romaniuk
35.Ważna bioasekuracja, która zapobiega, a nie leczy, cz. II
Katarzyna Jankowska
40.Czy uzysk masy piskląt to wciąż wiarygodny punkt odniesienia?
R A. Banwell
42.Wirusowe zapalenie wątroby u drobiu
Agata Dankowiakowska
45.Uciążliwość odorowa ferm drobiu, cz. II
Andrzej Konarkowski
48.Zastosowanie technologii ozonowania w dezynfekcji budynków inwentarskich dla drobiu
Przemysław Marek
52.Rola składników mineralnych w żywieniu drobiu, cz. I
Bożena Króliczewska
56.Produkcja indyków w Polsce w 2018 r.
Marian Biegański
60.Wpływ pleśni i grzybów na drób
Joanna Kulikowska
62.Zapotrzebowanie i jakość wody w amatorskim chowie kaczek
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
65.Opatentowana technologia alg w służbie odporności i produkcji
Maria Garcia Suárez
68.Ogólna charakterystyka produkcji drobiu wodnego
Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj
72.Zagospodarowanie padłych ptaków z fermy
Henryka Grażyna Korytkowska
76.Konferencja PROHEALTH IV
79.BIOMIN FORUM Jachranka 2019
80.Squab – tuczone gołębie rzeźne to drób ekskluzywny, cz. II
Franciszek Brzóska
83.III Kujawskie spotkanie paszowe
84.Restrukturyzacja dla rolników
Adam Kuźma
89.Potencjał importowy rynku chińskiego oraz eksport drobiu do Chin z Polski i innych krajów UE
Mariusz Szymyślik