Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 10/2018

Kup teraz

Spis treści

2.Konsumpcja mięsa drobiowego w wybranych regionach i krajach świata, cz. II

Krystyna Świetlik

6.Fizjologia tkanki mięśniowej ptaków – wybrane aspekty

Bożena Króliczewska

11.Kanibalizm (nawyk u drobiu)

Katarzyna Jankowska

14.Aerojonizacja w pomieszczeniach dla drobiu

Eugeniusz Herbut, Ewa Sosnówka-Czajka, Iwona Skomorucha

18.Płynna betaina w żywieniu drobiu

Maciej Bochenek, Bastian Hildebrand

22.Przypadek kliniczny IBD jako konsekwencja złego szczepienia w ZWD

Marcin Śmiałek, Adam Śmiałek, Paweł Hefta, Andrzej Koncicki

28.Niektóre parametry techniczne urządzeń do usuwania odchodów, cz. I

Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

32.Wykorzystanie wydajności kur hodowlanych zgodnie z wymaganiami producentów

Stanisław Budnik

36.Spożycie jaj a zdrowie konsumentów

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

39.Drożdże w dawkach pokarmowych dla drobiu

Bartosz Wójcik, Tadeusz Barowicz

43.Pterofagia w chowie wolnowybiegowym i ekologicznym kur, cz. II

Joanna Rosenberger

48.Negatywne skutki substancji odorotwórczych emitowanych z ferm drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

52.Lepsza strawność paszy to wyższa opłacalność produkcji

Jarosław Iwaniuk

54.Wymienniki ciepła – oszczędność energii i poprawa mikroklimatu w kurnikach

Przemysław Marek

60.Wpływ żywienia na układ kostny, cz. III

Adam Mirowski

64.Ograniczenie wystąpienia kolibakteriozy u indyków z opornością na enrofloksacynę

Antonina Tacconi, Anita Starczewska

68.Hodowla drobiu we Włoszech

Antonella Lomastroa, Tomasz Szwaczkowski

72.Współzależność białkowa między mikro- i makroorganizmem, cz. III

Magdalena Gajęcka, Łukasz Zielonka, Maciej Gajęcki

75.Bezpieczeństwo żywnościowe produktów tradycyjnych i regionalnych, cz. II

Mirosław Michalski

78.Doświadczenie uczy

80.Ozdobne blaszkodziobe: kaczki, cz. VI

Marcin Różewicz

84.Różnorodność upierzenia u ptaków domowych, cz. I

Arkadiusz Matuszewski, Monika Łukasiewicz, Agnieszka Wnuk -Gnich,Łukasz Wardecki,

Patrycja Florczuk-Kołomyja

86.Drugie życie przedsiębiorstwa – o zarządzie sukcesyjnym

Adam Kuźma

89.Polski handel zagraniczny mięsem drobiowym w pierwszym półroczu 2018 roku

Mariusz Szymyślik

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma