Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 9/2018
Spis treści
2. Ocena przydatności jaj różnych gatunków drobiu do wypieków
Mateusz Bucław, Krzysztof Damaziak
10. Soja niezmodyfikowana z upraw krajowych w żywieniu brojlerów
Franciszek Brzóska
14. Jakość indycząt po wylęgu cz. I
Emilia Mróz
18. Jak materiał murowy wpływa na mikroklimat w kurniku?
22. Konsumpcja mięsa drobiowego w wybranych regionach i krajach
świata, cz. I
Krystyna Świetlik
27. Wpływ żywienia na układ kostny, cz. II
Adam Mirowski
32. JDA wylęgarnia na miarę XXI wieku
34. Łubin w żywieniu drobiu
Agata Dankowiakowska, Joanna Bogucka
39. Wzrost wydajności indyków w chowie bez antybiotyków
Luis Valenzuela, Karol Kopeć
42. Zastosowanie pianki poliuretanowej do termoizolacji budynków inwentarskich
Przemysław Marek
46. Dobrostan w gniazdach
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
52. Bezpieczeństwo żywnościowe produktów tradycyjnych i regionalnych, cz. I
Mirosław Michalski
55. Karmienie i pojenie klujących się piskląt szansą na polepszenie efektów produkcyjnych
Andrzej Gaweł, Kamila Bobrek
58. Współzależność białkowa między mikro- i makroorganizmem, cz. II
Magdalena Gajęcka, Łukasz Zielonka, Maciej Gajęcki
62. Milowy krok w żywieniu drobiu
Jarosław Iwaniuk
64. Przypadek zakażenia kurcząt brojlerów astrowirusami (CastV) i wirusem zapalenia nerek (ANV)
Wojciech Grudzień, Marta Krupa, Sylwia Winter, Felix Winter
67. Muszle morskie jako dodatkowe organiczne źródło wapnia
68. Wpływ oleju z pestek granatu i winogron na organizmy ludzi
i zwierząt
Karol Kaszperuk
72. Kompleksowe sterowanie etykietowaniem iPAZ w zakładach drobiarskich
Adam Steć, Arkadiusz Krzywiński
74. Nieważność a bezskuteczność czynności prawnej
Patrycja Amrozińska-Kasiak
78. Ozdobne blaszkodziobe: kaczki, cz. V
Marcin Różewicz
80. Pterofagia w chowie wolnowybiegowym i ekologicznym kur, cz. I
Joanna Rosenberger
84. Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE
Elżbieta Anders
85. Czy kur nieśnych jest w Polsce zbyt dużo?
Mariusz Szymyślik