Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 9/2018
Spis treści
2.Ocena przydatności jaj różnych gatunków drobiu do wypieków
Mateusz Bucław, Krzysztof Damaziak
10.Soja niezmodyfikowana z upraw krajowych w żywieniu brojlerów
Franciszek Brzóska
14.Jakość indycząt po wylęgu cz. I
Emilia Mróz
18.Jak materiał murowy wpływa na mikroklimat w kurniku?
22.Konsumpcja mięsa drobiowego w wybranych regionach i krajach świata, cz. I
Krystyna Świetlik
27.Wpływ żywienia na układ kostny, cz. II
Adam Mirowski
32.JDA wylęgarnia na miarę XXI wieku
34.Łubin w żywieniu drobiu
Agata Dankowiakowska, Joanna Bogucka
39.Wzrost wydajności indyków w chowie bez antybiotyków
Luis Valenzuela, Karol Kopeć
42.Zastosowanie pianki poliuretanowej do termoizolacji budynków inwentarskich
Przemysław Marek
46.Dobrostan w gniazdach
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
52.Bezpieczeństwo żywnościowe produktów tradycyjnych i regionalnych, cz. I
Mirosław Michalski
55.Karmienie i pojenie klujących się piskląt szansą na polepszenie efektów produkcyjnych
Andrzej Gaweł, Kamila Bobrek
58.Współzależność białkowa między mikro- i makroorganizmem, cz. II
Magdalena Gajęcka, Łukasz Zielonka, Maciej Gajęcki
62.Milowy krok w żywieniu drobiu
Jarosław Iwaniuk
64.Przypadek zakażenia kurcząt brojlerów astrowirusami (CastV) i wirusem zapalenia nerek (ANV)
Wojciech Grudzień, Marta Krupa, Sylwia Winter, Felix Winter
67.Muszle morskie jako dodatkowe organiczne źródło wapnia
68.Wpływ oleju z pestek granatu i winogron na organizmy ludzi i zwierząt
Karol Kaszperuk
72.Kompleksowe sterowanie etykietowaniem iPAZ w zakładach drobiarskich
Adam Steć, Arkadiusz Krzywiński
74.Nieważność a bezskuteczność czynności prawnej
Patrycja Amrozińska-Kasiak
78.Ozdobne blaszkodziobe: kaczki, cz. V
Marcin Różewicz
80.Pterofagia w chowie wolnowybiegowym i ekologicznym kur, cz. I
Joanna Rosenberger
84.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE
Elżbieta Anders
85.Czy kur nieśnych jest w Polsce zbyt dużo?
Mariusz Szymyślik