Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 7/2018

Kup teraz

Spis treści

2.Konsumpcja mięsa i wędlin drobiowych w Polsce w 2017 roku, cz. I

Krystyna Świetlik

8.Barwa mięsa, cz. II

Milena Biegniewska, Rafał Biegniewski

12.Znaczenie kwasów organicznych w żywieniu drobiu

Adam Mirowski

16.Wirus zapalenia wątroby typu E u ptaków

Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj

19.Wpływ żywienia na kontaktowe zapalenia skóry podeszwy stóp u brojlerów

Sylwester Świątkiewicz, Anna Arczewska-Włosek

24.Higiena przy produkcji pasz

Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz

28.Nowy System Jakości Szczepień w Wylęgarniach

Paola Cruz-Dousdebes, Małgorzata Rempuszewska, Joanna Muranowska

32.Zastosowanie nutrigenomiki w żywieniu drobiu

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

37.Analiza powiadomień w RASFF, cz. II

Michał Majewski, Hanna Turlewicz, Agata Wylandowska, Marta Strzelecka

40.Nierównomierne tempo wzrostu ptaków

Katarzyna Jankowska

44.Gastrolity w żywieniu drobiu

Joanna Brzozowska

47.Lepiej zabezpieczać niż leczyć

Renata Olejniczak

50.Białko owadów w żywieniu brojlerów

Franciszek Brzóska

56.Spotkanie integracyjno-szkoleniowe

58.Wykorzystanie polskich odmian łubinów w żywieniu kur nieśnych

Marta Kubiś, Sebastian Kaczmarek

63.Labvet - więcej niż wynik

64.Jajo - fakty i mity, cz. I

Monika Michalczuk, Martyna Batorska, Brygida Kruzińska, Aleksandra Kalińska, Katarzyna Asman, Anna Siennicka

68.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE

Elżbieta Anders

69.XXII Sympozjum Drobiarskie

72.Wystawy – Zasady oceny drobiu rasowego – Europejski system, cz. I

Monika Łukasiewicz, Arkadiusz Matuszewski, Łukasz Wardecki, Julia Maciocha

76.Kilka słów o przepiórce japońskiej

Karolina Mroczek, Janusz R. Mroczek

80.In Memoriam Prof. dr hab. Wanda Barbara Borzemska

Iwona Pijarska-Bińkowska

81.Otwarcie nowej linii produkcyjnej w zakładzie w Płośnicy

82.Kaczka krzyżówka – charakterystyka gatunku jako ptaka łownego, cz. II

Karol Kaszperuk, Marcin Różewicz, Małgorzata Bednarczyk, Dorota Szablicka

85.„Big data” - przyszłość światowego drobiarstwa. Czy także polskiego?

Mariusz Szymyślik

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma