Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 4/2018
Spis treści
2. Efektywność ekonomiczna produkcji pulard w Polsce
Józefa Krawczyk, Joanna Obrzut
7. Postępowanie z pisklętami w pierwszej dobie życia
Katarzyna Jankowska
12. Więcej o puchu z gęsi Białej Kołudzkiej
Eugeniusz Herbut
16. Walcz z gryzoniami w kurniku, cz. II
Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz
20. Lekooporność drobnoustrojów a ograniczenie stosowania antybiotyków
Franz Waxenecker, Nataliya Roth, Karol Kopeć
24. Aktualne dane na temat epidemiologii, diagnostyki i immunoprofilaktyki TRT, cz. II
Marcin Śmiałek, Adam Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Katarzyna Bogusławska,
Andrzej Koncicki
30. Wpływ żywienia drobiu na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
32. Ile włókna w dawkach pokarmowych dla drobiu? Cz. III
Adam Mirowski
36. System ważenia w chowie brojlerów
Przemysław Marek
40. Ściółka w kurniku
Maciej Kucharski
44. Pasożytnicze choroby gołębi, cz. I
Konstanty Romaniuk
47. Zarządzanie stadem brojlerów w pierwszym tygodniu życia
Ryszard Michalczyk
48. Produkcja indyków w Polsce w 2017 r.
Marian Biegański
52. Najlepsze żywienie na wszystkich etapach
54. Pleśniakowiec lśniący – wektor wielu chorób w chowie kurcząt brojlerów, cz. II
Sara Dzik, Tomasz Mituniewicz
58. Aspekty genetyczne w hodowli drobiu - istota i znaczenie
Emilia Kot
61. Hatchery Day
62. Uprawnienia pracowników związane z rodzicielstwem, cz. II
Patrycja Amrozińska-Kasiak
68. Dobrostan kur nieśnych w różnych systemach chowu
Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
73. II Międzynarodowa Konferencja Techniczna Eimeriana avia
74. Nowoczesna ferma brojlerów w Strzebieszewie
76. Ozdobne blaszkodziobe: kaczki, cz. II
Marcin Różewicz
80. Jakość i bezpieczeństwo produktów w prawie UE
Elżbieta Anders
81. Produkcja drobiu i kurcząt rzeźnych w Polsce w 2017 roku
Mariusz Szymyślik