Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 4/2018
Spis treści
2.Efektywność ekonomiczna produkcji pulard w Polsce
Józefa Krawczyk, Joanna Obrzut
7.Postępowanie z pisklętami w pierwszej dobie życia
Katarzyna Jankowska
12.Więcej o puchu z gęsi Białej Kołudzkiej
Eugeniusz Herbut
16.Walcz z gryzoniami w kurniku, cz. II
Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz
20.Lekooporność drobnoustrojów a ograniczenie stosowania antybiotyków
Franz Waxenecker, Nataliya Roth, Karol Kopeć
24.Aktualne dane na temat epidemiologii, diagnostyki i immunoprofilaktyki TRT, cz. II
Marcin Śmiałek, Adam Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Katarzyna Bogusławska,
Andrzej Koncicki
30.Wpływ żywienia drobiu na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
32.Ile włókna w dawkach pokarmowych dla drobiu? Cz. III
Adam Mirowski
36.System ważenia w chowie brojlerów
Przemysław Marek
40.Ściółka w kurniku
Maciej Kucharski
44.Pasożytnicze choroby gołębi, cz. I
Konstanty Romaniuk
47.Zarządzanie stadem brojlerów w pierwszym tygodniu życia
Ryszard Michalczyk
48.Produkcja indyków w Polsce w 2017 r.
Marian Biegański
52.Najlepsze żywienie na wszystkich etapach
54.Pleśniakowiec lśniący – wektor wielu chorób w chowie kurcząt brojlerów, cz. II
Sara Dzik, Tomasz Mituniewicz
58.Aspekty genetyczne w hodowli drobiu - istota i znaczenie
Emilia Kot
61.Hatchery Day
62.Uprawnienia pracowników związane z rodzicielstwem, cz. II
Patrycja Amrozińska-Kasiak
68.Dobrostan kur nieśnych w różnych systemach chowu
Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
73.II Międzynarodowa Konferencja Techniczna Eimeriana avia
74.Nowoczesna ferma brojlerów w Strzebieszewie
76.Ozdobne blaszkodziobe: kaczki, cz. II
Marcin Różewicz
80.Jakość i bezpieczeństwo produktów w prawie UE
Elżbieta Anders
81.Produkcja drobiu i kurcząt rzeźnych w Polsce w 2017 roku
Mariusz Szymyślik